A párom az anyját választotta (beszélgetés)
Valaki azt mondta nekik hogy 7 millából megvan a ház és ezt most szentírásnak veszik.Én borítékolom hogy addig lesz meg hogy a tető max rajta lesz és nem lesz bevakolva és közművek nuku.Tehát nem lehet lakni majd.
Az anyja nekem adott igazat mert ismeri.De ő sincs tisztában vele hogy mi vár rájuk.A helybéli szomszédok teledumálják a fejüket és mindent elhisznek.Na mindegy,kíváncsi leszek rá.
Ismerőseink Pest környéki faluban építkeztek nemrég. Kb. Bp-től 50 km, cask a viszonyítás miatt írom.
Nekik is megvolt a telek. 12,5 millában van a ház, egy nappali konyhával, két kis hálószoba, egy fürdő, egy wc, garázs. ÚGy, hogy a férj villanyszerelő, az após víz-gáz szerelő.
Szerintem 7 millából kb. annyi fog kijönni, amit Te is mondasz. El van varázsolva ez a hapi?
Amúgy a kedves mama hogy vette az észrevételedet, amikor beszéltél vele? Igazad adott Neked, vagy ő sincs tisztában totál az árakkal?
Sem apránként sem máshogy nem fogok beleadni egy fillért sem mivel nincs és nem is lesz közöm a házához.Legfeljebb segítek kiválasztani a csempét azt annyi.Elképzelhető amúgy hogy számít arra (mivel eléggé számító) hogy majd munkát ötletet ha nem is sokat de megspórol velem.Egy festés is minimum 100-200 ezer.
Most beszéltem az anyjával épp és mondtam neki hogy a páromat ismerve az lesz a legnagyobb baj hogy ha ki kell majd fizetni ezért azért százezreket,akkor majd vagy nem kell a munka vagy jó lesz a kontárszakember is,a rossz minőségű anyag is és a végeredmény egy olyan épület lesz ahol minden rossz,nem működik semmi,szétesik minden és szinte lakhatatlan lesz.De most még nagyon nagy lendületben van.
Teljes mértékben egyetértek az előttem szólóval.
Másrészt: ha már vele maradsz, nehogy engedd, hogy elkunyizza a 8 milládat? Ha beleadod apránként egy közös házba, akkor egyszál bugyiban mehetsz el onnan majd. Az a Te pénzed legyen tabu, kösd le, hogy eszébe se jusson, még 100 ezrenként sem elkéregetni.
Te pedig a még szarabbat választottad:))
Miért?
Kibékültünk.Pedig össze voltam már csomagolva hogy elmegyek jópár napra és majd csak teherautóval jövök vissza a cuccaimért.Mindent végiggondoltam újra és újra és arra jutottam hogy számomra jelenleg ez a legjobb megoldás ha vele maradok.Most tudom hogy önző vagyok hogy csak a saját érdekeimet nézem de ő is azt teszi így én is.Másrészt a gyerek is kiborult és elkezdett sírni hogy ő többé nemlátja akkor stb,szóval a gyerek miatt és mert én is szeretem és mert úgy sincs egyenlőre más megoldás,vele maradok.DE mostantól egy erős kényszer vezérel arra,hogy függetlenítsem magam tőle több fronton is.Ehhez pedig kell még idő.
Nem vagyok boldog a legkisebb mértékben sem a gondolattól,hogy építkezzem vele(mert úgy is elvárásai lesznek ezzel kapcsolatban:segítsek majd mindenben mert én is ott fogok lakni jelszóval)-holott nullánál is nullább közöm van az egész xaros házához.Másrészt rájöttem hogy nekünk soha semmink nem lesz közös és soha nem fog elvenni (szerintem senkit) feleségül,mert annyira fél hogy ha válásra kerül a sor akkor kiforgatja az illető a nagy vagyonából,aminek nagyrésze adósság persze.
Ha az anyjával pedig nagyon nem jövök majd ki,akkormég mindig ráérek lépni, de akkor már nem szólok senkinek semmit csak elhúzom a piszkot.Amit biztosan nem érzek az a boldogság ettől az egésztől.Számomra csak kényelmetlenséggel fog járni és majd kíváncsi leszek hányszor jön azzal hogy adjak kölcsön és segítsek vakolni,burkolni,szerelni festeni,a tüzépről elhozni stb stb ...ismerem már.Ha meg beintek akkor rohadtszemét leszek mert miattunk építi(ezt fogja mondani).
Franc...(
Most itt tartunk.
Én nem azt írtam ,hogy egyetértek vele,csak azt ,hogy ő is mondhatja azt ,hogy én ezt és így szeretném ,és ha szeretnél követnél engem.:))
Nem mondhatja ,dehogy nem ,mint ahogy azt is teszi ,ahogy eltervezte.
A fórum indítónak el kell döntenie,hogy mit tegyen.Vagy megpróbálja a saját elképzeléseit megértetni a pasival,ha nem megy ,akkor az útjaik külön válnak.
Igen.Odaköltözik az anyjához és épít vagy beteszi a bankba a lakás árát nemtudom.Az anyjának kell a lakás ára és a fia a kocsival a kényelme miatt.
Én azért sem akarok vele menni oda,mert ismerem az anyját és 2-3 év múlva megint költözni fog majd.Ő egy ilyen folyton költözős ember én meg nem vagyok sátoros cigány.Szeretem az állandóságot,az anyja meg mindig minden ingatlanával variált eddig.Elad vesz épít költözik 3 évente stb.Szóval emiatt sincs kedvem mert ha építkezni fog akkor úgy is kevés lesz a pénz és megint el kell adni az ingatlant és olcsóbbat venni majd.
Panelban lakom és a villany maximum 4500! A vizet kéthavonta fizetem az 6000 a két hónapra!
És öszintén én sem értem mit aggodalmaskodsz, mi albiban lakunk 55e+ rezsi párom 90-et keres+ én kapok ötvenet két gyerekünk van és megélünk.
Előre bocsátom, hogy nem kötekedni akarok. De: ha ugyanezt a mondatot a hapi is elmondhatja ugyanígy akkor ennek nagyjából annyi lenne az információ tartalma: Ha szeretsze, akkor nem kényszerítesz arra, hogy (felnőtt fejjel) leváljak az édes jó anyámról, ha szeretsz, akkor tudomásul veszed, hogy az anyám a főszereplő az életemben?????" Na nehogy már!
Persze, mindig éljük bele magunkat a másik fél helyzetébe is, de azért vannak normális, és normálistól eltérő dolgok: Normális, ha leválik az anyjáról a hapi, és éli az életét. És nem normális, ha rá van cuppanva a kedves mamára teljesen.
További ajánlott fórumok:
- Nyíregyházán nőgyógyászt kit javasoltok? Ti kit választottatok, választanátok?
- Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)?
- Ha egy nős férfivel volt kapcsolatod és mégis a családját választotta, de teljesen beleestél mit teszel?Van még remény?
- Mi alapján választottad a felhasználónevedet?
- Középiskolás vagyok, de rossz szakot választottam és katona szeretnék lenni!
- 90 nap után/helyett szabadon választott módszer !