Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hamis Raffaello recept

Hamis Raffaello recept

A Hamis Raffaello hozzávalói:
25 dkg kristálycukor,
150 ml víz,
25 dkg vaj,
40 dkg tejpor,
10 dkg kókuszreszelék.

Magozottmeggy-befőtt, koktélcseresznye vagy vékonyra szelt mandulaszemek a közepébe. További kókuszreszelék a hempergetéshez.


A Hamis Raffaello elkészítési módja:
A cukorból és a vízből főzz egy sűrű szirupot. Hagyd gyöngyözve forrni, majd húzd félre a tűzről, keverd bele a vajat és a kókuszreszeléket. Alacsony hőfok felett kevergesd tovább, amíg a vaj jól elkeveredik benne. Ekkor szórd bele a tejport, és kézi habverővel vagy fakanállal keverd csomómentesre. Zárd el a gázt, és tedd félre hűlni. Amikor már kihűlt, tedd be a hűtőszekrénybe dermedni. Egy-két óra után egy fagylaltmérő kanál segítségével mérj ki kisebb adagokat a masszából, és a tenyereddel formázd gömb alakúra, majd forgasd meg a kókuszreszelékben. Töltheted meggyszemekkel vagy koktélcseresznyével is; ebben az esetben a kivett massza közepére tedd a gyümölcsöt, és úgy formázz golyót belőle, majd jöhet a kókuszfürdő. Nyomkodhatsz bele egy kevés hántolt mandulát is, így ropogósabb lesz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hamis raffaello elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook