Halas rizottó 2 recept
A Halas rizottó 2 hozzávalói:4 személyre:
1 póréhagyma,
30 dkg halfilé,
25 dkg gomba,
2 evőkanál vaj,
10 dkg tisztított zöldborsó,
1 evőkanál vágott petrezselyem,
6 dl zöldségleves (kockából),
3 evőkanál olívaolaj,
30 dkg kerek szemű rizs
A Halas rizottó 2 elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A gombát felszeleteljük, a pórét apróra összevágjuk. A halat leöblítjük, vastag csíkokra vágjuk és megsózzuk. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a póréhagymát. Rátesszük a gombát, és 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a borsót, megszórjuk a petrezselyemmel, és kevés vizet aláöntve 5 percig kevergetve pároljuk, majd a tetejére helyezzük a haldarabokat. Ha szükséges, kevés vizet öntünk még alá, és 5 percen át forraljuk, letakarva félretesszük, és 5 percig pihentetjük. A zöldséglevest felforraljuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a rizst, és megsózzuk. A forró levest merőkanalanként a rizshez öntjük. A következő kanállal csak akkor adjuk hozzá, ha az előzőt már beitta. Nem kell letakarni, csak kis lángon párolni, és közben kevergetni. Addig folytatjuk, amíg elfogy a leves (10-12 perc), majd levesszük a tűzről. Ez a rizs akkor jó, ha kicsit roppanós a közepe, és nem száraz pergős.
A sütőt 160°C-ra előmelegítjük. A rizst nagyon kíméletesen összekeverjük a halas zöldségekkel,
tűzálló tálba simítjuk, a sütőben 5-8 percig pirítjuk, és azonnal tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. szept. 7. 08:16
A halas rizottó 2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.