Paradicsomos borsófőzelék recept
A Paradicsomos borsófőzelék hozzávalói:80 dkg zöldborsó,
1 evőkanál paradicsompüré,
2 db sárgarépa,
fél fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyem,
só,
cukor,
(1 evőkanál keményítő, ha szükséges),
olaj
A Paradicsomos borsófőzelék elkészítési módja:
Kevés olajon arany barnára pirítjuk a megmosott, meghámozott és karikára vágott sárgarépát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és pirítani kezdjük. Beleszórjuk a finomra vágott vöröshagymát, és azzal együtt barnára pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, sózzuk, és addig főzzük, amíg a répa szét nem fő. Bot mixerrel leturmixoljuk. A zöldborsót is hozzáadjuk a paradicsomos léhez, és készre főzzük. A végén ízlés szerint cukorral ízesítjük, és megszórjuk a frissen vágott petrezselyemmel.
Szükség esetén kevés vízben elkevert burgonyakeményítővel sűríthetjük, ha nem lenne elég sűrű.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. szept. 4. 10:31
A paradicsomos borsófőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.