Haj szárazságán/fénytelenségén segíthet a hajfestés/hajfesték? (tudásbázis)
már miért reklámoznám? egy hajfesték gyáram sincs :D
viszont már 10+ éve festem a hajam, mindenfélével, és teljesen rendben van, nem törik, fényes. (mondjuk hullámos amit utálok, de az gyári hiba :S)
"a haj fényét kimondottan emeli a festés. sokszor csak azért festik a hajat, hogy szép fénye legyen"
Ez itt a reklám helye!
A rendszeres festéstől csak ideig-óráig lesz szép a haj. Utána évek kellenek, mire helyre jön. :(
Köszi, de már ha akarnám se tudnám abba hagyni a festést, mert korán őszülő típus vagyok és sajnos már nekem is megjelent egy-két szál :(
A fórumindítónak mondom még ha az összes praktika, amit itt felsoroltak akkor még próbálkozhat színezővel illetve ha nem szőke, akkor a hennával is kísérletezgethet.
De ha festéket,színezőt vagy épp hennát akar kipróbálni minden esetben teszteljen nehogy allergiás reakciót váltson ki nála.
Tuti tippek :)
Még hozzátenném a B-komplex vitamint, és a D-vitamint, a megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztását.
Plusz, nekem bejött a heti 1*mézes tojásos citromos hajpakolás, fél-egy óráig rajta hagyva.
Ragad, csöpög, macera és a méz nem olcsó, de szép erős fényes lesz tőle a haj, az első pakolás után érezhető. Utána ki kell mosni belőle samponnal.
Jah, és a sampont ne közvetlenül vidd a hajadra, hígítsd fel, és elég egy teás kanálnyi belőle, 2 dl vízzel, két sorral...
Balzsamként én levendula balzsamot használok, vegyszermenteset.
Azért nincs fénye, mert a hajszál felületén lévő pikkelyréteg,nem simul rá,hanem szépen a hajszálra.Száraz,töredezett,roncsolt. Mert nem sima, ezért nem úgy veri vissza a fényt,h.fényesnek lássuk. Csak azt látjuk fényesnek aminek a felülete sima.
A festék időlegesen valóban segít, hiszen a festékpigmentek szépen kitöltik a töredezett részt---időlegesen!!
Viszont ha roncsolt a haj, ugyanolyan gyorsan ki is pereg belőle,és újra fakó lesz.Ha befested, csinálsz egy ördögi kört.Mindíg festened kell,és sokszor nem elég,4-5 hetente sem.
Inkább vigyázz a hajadra.
Használj minőségi fésűt!
Sampon után mindig használj balzsamot,amit minden esetben öblits le vízzel.
A balzsam ugyanannyi ideig maradjon a hajadon ameddig a sampon is volt.
Ne maradjon a hajon vegyi anyag.
Csak a tövét tupírozd.
Ne használj hajlakkot,zselét a hajvégen.
Igyál sok vizet.
Nekem eredetileg se színű (egész szürkés barna), vékony szálú, tartás nélküli a hajam.
Mikor festem akkor 2-3 hétig szép fénye van és a textúrája is jobb.
Aláírom, hogy vegyszer és nem a legjobb, de az én fenn említett problémáimon nem segített se almaecet vagy más házi praktika sem.
A festék biztosan nem segít! Viszont válasz kímélő sampon, és utána, almaecettel öblítsd le.: öntsünk 1 kanál almaecetet fél liter langyos vízbe, és ezzel végezzük az utolsó öblítést. Tonizál, eltávolítja a samponmaradványokat, és a hajat selymessé, csillogóvá varázsolja. Vagy pedig, a citromlé: 1 citrom leve és fél liter víz (ásványvíz jobb) keverékével. Eseteleg:
Világos sör: a sör magas B2-, B6-vitamin, biotin és folsav tartalma miatt táplál, fényesít, tartást ad a hajnak. Hajmosás után vigyük fel és oszlassunk el egyenletesen a nedves hajon, majd öblítsük ki, és hagyjuk megszáradni.
Dehogyis.
Csak rontana rajta.
Természetes sampont-balzsamot próbáltad már?
Pedig látok olyan szép, festett, Csillogó hajakat!
Akkor nem a festéktől csillog?! :'(
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha hajfestés közben elzárnák a vizet a házban?
- 7 éve magamnak csinálom a körmöm és a hajfestést is, mert...
- A kézfej szárazsága
- Kicsit sárgás lett a szőke hajfestésem, ha megmosom a Shauma ősz hajra való samponjával, leviszi róla?
- Closti+merional stimusok! Ciklus 12. napjára bőséges, nyúlós tojásfehérjés nyák, előtte viszont szárazság. Ma van A nap?
- Kíméletes és biztonságos hajfestés