A kézfej szárazsága (beszélgetés)
Pontosítás következik:
Sanatopic bőrpuhító krém, 300 ml, 1110 ft.
Köszönöm drágaságom, hogy beírtad ide ezt a Sanatopicot, nekem pár nap alatt nagyon sokat javított a bőrömön.
Kb. másfél éve gyötör ez a száraz, kirepedezett viszkető bőröm, kézfejeken, jobb boka körül, felkaromon. Pár napja használom, érezhető és látványos javulást tapasztalok
Köszike mégeccer :)
A bőrgyógyász által, gyógyszertárban kikevert szteroidos kenőcs szinte semmire sem jó... elnyomja a tüneteket, miközben az alap probléma, a kiváltó ok mindig ott van a szervezetben.
Ennél még az is jobb, ha este (vagy napközben, ha van 1-2 órád) bekened a kezed jó minőségű igazi házízsírral, persze csak vékonyan. Húzol rá cérnakesztyűt. Reggel vagy csak tiszta vízzel, vagy jó minőségű (pl. kecsketejes) szappannal lemosod. Ha ki tudod keverni a kézkrémet (az alapanyagok megvannak), aminek leírtam ide pár napja a receptjét, azzal vékonyan bekened a kezed, finoman, de alaposan bemasszírozod.
Rövid idő elteltével már csak a krémet kell használni...
Közben kicsit elgondolkodtam a problémán.
Szerintem, először is meg kéne keresni, hogy mi okozza a problémát.
Mivel fürdesz, mivel mosol kezet, mivel mosol hajat, milyen tisztítószereket használsz. A hideg idő nem lehet csak az oka, vegyszerek, kemikáliák, sőt még a glicerin is okozhat ilyen tünetet.
Koszi mindenkinek a kedves segitseget!
Ma nem jutottam el patikaba. Remelem holnap sikerul. A hazi keszitesekez is ki fogom probalni szep sorban! :-)
Nekem bevált, nagyon jó ez a krém:
Nem kell bele más, csak sheavaj és kókuszolaj, igény szerint illatosítható. Ahogy közelít a hideg, egyre inkább szükségünk van a zsírosabb krémekre.
Hozzávalók:
20 g sheavaj
10 g kókuszolaj (vagy olíva,
mandula..., ami van, csak hidegen sajtolt olaj legyen)
4-5 csepp illóolaj
A lényege, hogy 2x annyi legyen a vaj, mint az olaj.
Együtt felolvasztom őket, és utána illatosítom, majd egy 30 g-os tégelybe töltve berakom a fagyasztóba.
Kb 10 perc után felkavarom és kész is.
Nagyon kevés kell belőle (egy borsónyi arcra vagy kézre). Nem szívódik fel gyorsan, de ha bemasszírozod, akkor hamarabb.
Ami az egyik bőrtípusra jó, az a másikra nem biztos.
Anno néhány éve szintén hasonló problémám volt és akkor kaptam az "öreg barátnőmtől" egy oltári ötletet. Este fürdés után bekentem - nekem a körömvirág kenőcs segített, mivel allergiás vagyok több növényre is - a kezem a krémmel, majd folpackkal betekertem, így pihentettem min. 10-15 percig (tovább nem bírtam tétlenül), ez ismételtem néhány napon keresztül. Amikor már nem volt gyulladásban a bőröm, akkor finom szemcsés bőrradírral leradíroztam az elhalt hámsejteket és még néhányszor megismételtem a fóliázást. Azóta csak nagyon ritkán, amikor már a kezdeti tüneteken észreveszem, akkor csinálom. Máig áldom a "nagy öreget"
Sziasztok!
Nekem is iszdonyatos volt a kezem, kikevertem egy krémet, kozmetikus mivoltomra tekintettel. Azóta ez a testápolóm:) Nagyon szép tőle a bőröm. Már sokaknak tudtam vele segíteni.
guruczi87@freemail.hu
Koszonom az ajanlasokat!
Holnap a patikaban megkerdezem...
Hat, nekem szinte minden krem csipi iszonyatosan! Egyedulna koromvirag krem nem csipte tegnap este. :-(
Nekem ugyan ez van/volt. AZ elobase krém nagyon jó rá van belőle kenőcs is, de az nagyon zsíros, de éjszakára jó vele bekenni jobban javul.
Neutrogena semmit nem segített, ezek a márkás izék erre nem jók.
vastag bukszával menj!
Bár tényleg nem kell belőle sok, szóval megéri :)
Nah, szinte mindenki a Neutrogena mellett "voksol"! Akkor ez nem lehet veletlen! Ez lesz az a krem, amit holnap a patikaban venni fogok! :-)
Koszonom Nektek!
Koszi Nektek!
A koromvirag krem most iszonyatosan jol megnyugtatta. Egyaltalan nem erzem a fajdalmat. Nem tudom, hosszu tavon is ilyen hatasos lenne - e...
De ezt a kremet kiprobalom.
További ajánlott fórumok:
- Closti+merional stimusok! Ciklus 12. napjára bőséges, nyúlós tojásfehérjés nyák, előtte viszont szárazság. Ma van A nap?
- Milyen hajápoló házi kutyulékokat ismertek? (Töredezésre, szárazságra,puha,sejmes hatás elérésére?)
- Sivatagi szárazság
- Haj szárazságán/fénytelenségén segíthet a hajfestés/hajfesték?
- Sarok szárazság
- Mi az oka ennek a szárazságnak?