Milyen hajápoló házi kutyulékokat ismertek? (Töredezésre, szárazságra,puha,sejmes hatás elérésére?) (tudásbázis)
RICINUSOS PAKOLÁST CSINÁLOK 2 HÓNAPJA, NAGYON JÓ! A HAJHULLÁS A SZOPTATÁS MIATT VOLT, NAGYON SOKA HAJAT VESZITETTEM,DE MOST BEINDULTAK A HAJHAGYMÁK:))
AJÁNLOM MINDENKINEK ! ( ANAPLÓMBAN IROK RÓLA, ÉS KÉPEK IS VANNAK) JA ÉS CSAK RICINUST KENEK RÁ NEM KEVEREM TOJÁSSAL,MÁS OLAJJAL...
Sziasztok, ezt most találtam a neten. Hátha merítetek belőle valami hasznosat!:-)
• Hajpakolás (ricinusolaj + tojássárgája): a tojássárgájához, melyről leválasztottuk a vékony hártyát is, cseppenként hozzákeverjük a ricinusolajat, úgy, mintha majonézt készítenénk, egészen addig, amíg kemény állagú krémet kapunk. Ezt a pakolást egyszeri hajmosás után felvisszük a törülközővel alaposan megtörölt, de még nedves hajra, és jól belemasszírozzuk a fejbőrbe, fésűvel kihúzzuk a hajszálakra, koncentrálva a hajvégekre. Ezt követően betekerjük a fejünket folpackkal, és rácsavarunk egy törülközőt (ezt hívjuk dunsztolásnak). 15-20 percig hagyjuk hatni a pakolást, majd samponnal újra megmossuk a hajunkat.
• Figyelem! Ha nem vagyunk elég óvatosak az olaj adagolásával a pakolás kikeverésénél, akkor kicsapódik a tojássárgája. Ilyenkor a pakolás hatása nem a legkedvezőbb, ráadásul nehezebb is kimosni.
Korpásodás: naponta mossunk hajat zsurlófőzettel! Egy teáskanál zsurlót negyed liter vízben felforralunk, és letakarva állni hagyjuk, amíg hőmérséklete annyira lehűl, hogy a fejbőrnek kellemes. A gomba okozta tüneteket gombaellenes samponokkal is hatékonyan kezelhetjük. Fontos, hogy a tünetek megszűnésével a kezelést ne hagyjuk azonnal abba, hanem utána még néhány hétig használjuk a szert!
• Hajzsírosodás: kamillateával öblítsük le a fejbőrt és a hajat! Egy liter vizet egy púpozott teáskanál kamillával forraljunk fel, és letakarva hagyjuk állni, amíg hőmérséklete annyira lehűl, hogy a fejbőrnek kellemes!
Hajvégek: a tört hajvégeket azért kell levágni, mert egyrészt esztétikailag csúnya, másrészt ezek okoznak a hajban olyan gabalyodásokat, amiktől tovább roncsolódik a haj szerkezete. Tévedés azt hinni, hogy a hajvágástól erősödik a haj, hiszen a hajszál élettelen anyag! Ám azáltal, hogy az elvékonyodott végeket levágatjuk, a frizura optikailag sűrűbbnek, rugalmasabbnak látszik, a hajszálak erőteljesebbnek hatnak. A hajhullás csökkentésében a hajvágásnak csak akkor van jelentősége, ha valakinek hosszú, erős szálú, sűrű haja van, és sokat hordja feltűzve, kontyban, lófarokban. Ilyenkor a haj súlyából eredő folyamatos húzóerő károsítja a hajhagymákat, tehát, ha az illető látványos mértékű hajvágásra szánja el magát, nagy tehertől mentesíti fejbőrét.
KUKORICAOLAJ. . . .
A napi kétszer, szájon át, adagolt egy-egy kanál kukoricaolaj visszaállítja a haj fényét, azt újra fésülhetővé teszi. Ezzel a kezeléssel a korpa is eltüntethető 1 - 2 hónap alatt.
A kukoricaolajat bedörzsölésre is használják. Megmelegítjük az olajat és az egész fejbőrt, bemasszírozzuk vele, utána melegvízbe mártott és kicsavart törölközőt teszünk a fejre. A műveletet 5-6-szor megismételjük, utána a fejet szappannal és tejjel bedörzsöljük. A haj csillogóvá válik. Néhány anya megmutatta gyermeke haját fenti kezelés után, úgy csillogott, mintha valami ezüstös anyaggal lett volna bevonva.
Sziasztok!
Tojássárgája és olaj szerintem is. Én még a sörről is hallottam, mint csodaszerről, de attól azt hiszem csak fényes lesz, nem puha, már nem emlékszem. :)
Sziasztok!
A tojássárga + olívaolaj keveréket használom. Nekem bevált. De gondolom függ a hatás attól is, hogy festett, dauerolt vagy ősz hajról van e szó, vagy alapból száraz, töredezett.
Az énhajam erősen őszül és színezem.
Szia!
Nekem a fodrászom javasolta, hogy keverjek össze hajbalzsamot, olívaolajat és egy tojássárgáját. (fontos, hogy csak a sárgáját, mert a fehérje szárítja a hajat)
Ezt a kulimászt kend a fejedre, fóliázd be és hagyd rajta 1-2 órát, aztán alaposan mosd ki a hajadból.
Én a fóliára még egy téli sapkát is szoktam húzni, hogy jól bedunsztoljam a fejem. :-)))
Igy tényleg kivitelezhető;)
Megpróbálom jövőhéten:)
Köszike
Szija!
Pedig érdemes megpróbálni, mondjuk hétvégén. Pl. énis péntek este, vagy szombaton szoktam:)
olivaolajos pakolás a hajvégekre tök jó! puha lesz tőle a hajad, csak arra kell figyelni, hogy csak a hajvégekre kend mert különben olyan lesz mintha két hete nem mostad volna meg a hajadat:)
Én egy éjszakára hagyom fent utánna megmosom.
ezt én is kifogom próbálni;)
Amúgy milyen időközönként kell ilyen pakolásokat feldobni a hajra???
Szia Nwem vagyok tisztában, ezekkel a sjatolásokkal, nekünk extra szűz van itthon, az van ráírva, hogy melegen vagy hidegen sajtol e az nem tudom. Vagy ezeket nem is boltban lehet kapni, étkezés céljára hanem kifejezetten ilyen dolgokra, segíts!
Köszi!
Sziasztok!
Kipróbáltam ezt a méz+tojássárgája receptet, nem rossz, mintha nem lenne már annyira száraz a hajam, de mennyi ideig hagyjam rajta, mert nekem csak 10 percig sikerült, ugyanis a zacskó alól is olyan szinten folyt kifelé hogy muszály voltam lemosni, amúgy 1 tojássárgáját+2 mokkáskanál mézet kevertem össze.
Az olívaolajos is érdekelne, a hagyoményos is megteszi, bármilyen jó, amit ételhez is használok?
Próbald ki ezt a keveréket:1 csomag majonéz (200gr) 5-6 csepp ricinusolaj és 4-5 csepp citom .
Jol oszlasg el a hajvegeken es tegyek egy zacsit a jfejedre amit jo rakotozol.Kb 40 percig hafgyd a pakolast rajta,utana jol mosd ki ,de azert nem artana egy keveset elotte a hajvegekbol levagatni.
A majonez legyen a legegyszerûbb semmi adalékos uborkás meg stb.
Szőke hajra ajánlott a kamillás öblítés, mivel az a szőke színt visszaállítja. Korpásodásra a csalán samponos lemosás és teás leöblítés az egyik legjobb. A sör is csodákat tud művelni a sprőd hajjal, ha utána még van erőd a hajad átöblíteni vagy kétszer háromszor.
Ha valami még eszembe jut, akkor írok...:))
Hú, ez nagyon kecsegtetőleg hangzik...:)
Egy kis életrekeltés az én hajamnak se ártana;)
köszike
pusza
Ezt a mézes tojásos pakolást kifogom próbálni, bár igaz ami igaz egy kis vágás se ártana már;)
Csak ne akarnám ennyire, hogy szép hosszú legyen a hajam...most olyan szép már! De mindegy, igy meg töredezettek a végei ...szal egye fene, vágassunk belőle...
Köszöm a tippet:)))
Pusza
További ajánlott fórumok:
- Segítség! A metszőfogaim éleinek töredezését mivel lehet korrigálni?
- A kézfej szárazsága
- Closti+merional stimusok! Ciklus 12. napjára bőséges, nyúlós tojásfehérjés nyák, előtte viszont szárazság. Ma van A nap?
- Futás helyett mi a legjobb mozgás fogyás elérésére?
- Sivatagi szárazság
- Haj szárazságán/fénytelenségén segíthet a hajfestés/hajfesték?