Kíméletes és biztonságos hajfestés (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kíméletes és biztonságos hajfestés
Szia!
Annyi a lényeg,hogy hajszínezővel semmilyen körülmények között nem tudsz hajat világosítani.
Sötétíteni tudod csak, illetve sötét vöröses árnyalatra színezni, a vöröses szín általában mindenen átüt, a napfényben. világosítani csak és kizárólag festékkel lehet, vagy sötétre festett/színezett haj esetében leszívással vagy melírral.
Szia!
Ez más árnyalatnál is igaz, vagy csak feketénél?
Bő hónapja tartós hajszinezővel lettem sötét kávébarna, ezen tudok kicsit világosítani?
nem csak vörösre. :)
És igen, sajnos vannak hátrányai :(
Nem lehet vele világosítani...
Hát igen, a hennának az az egyetlen hátránya, hogy csak vörösre színez...aki meg nem ilyet akar, az kénytelen a szintetikus anyagokhoz nyúlni. Ja, még az is fontos, hogy hennával nincs gyors festés (vannak már 10 perces hajfestékek is), nagyon pepecs munka.
A legtöbb nőnek idősebb korban a világosabb haj előnyösebb. Ősz hajon a henna is máshogy működik, világosabb, intenzívebb lesz az eredmény.
A feketét nagyon nehéz kikoptatni. Talán nem is lehet. Meg kell várni a míg lenő. Esetleg fesd be sötétbarnára és mindig egy árnyalattal világosabb barnára, míg olyan nem lesz amilyet szeretnél.
Nem túl vigasztaló, de nincs jobb ötletem.
Talán a fodrászod tudna rá mondani valami okosabbat.
De azt biztosan tudom, hogy a feketét nem fogja világosítani a szőke festék. Max. a töve lesz szőke.
Szia!
Hajszínezővel soha az életben nem fogsz tudni egyetlen árnyalatot sem világosítani sajnos.
Én már csináltam sötétbarna, sőt, sötétvörös hajból is magánúton szőkét, de nagyon lassan, fokozatosan csináltam, leszívás nélkül.
Ha világosabb hajat szeretnél, akkor nagyon világos barna hajFESTÉKKEL tudsz csak rámenni, de leszívás nélkül valószínűleg az sem segít. A fekete hajat nem lehet megmozdítani, csak oxigentával.
Ha az eredeti hajad világos, én a helyedben melíroztatnék fodrásszal, mert egyrészt kevésbé szárít, mintha leszívatnád az egész hajad, másrészt világos hatást kölcsönöz az egész hajadnak. De színezővel a világon semmire nem mész, csak sötétebb árnyalat ér valamit, márpedig azt nem akarod ezek szerint.
Szerintem nincsen halszaga. A színezett hajfestékeik csak 70-80%-ban tartalmaznak hennát, a többi egyéb színezőanyag.(Ez a szórólapjukba is bent van, meg az oldalon is) De lehet náluk 100% hennát és 100% indigót is kapni. A meg nem tartalmaz semmi mást a hennán illetve az indigón kívül.
Nem akarlak rábeszélni, csak megvédem mert nekem nagyon bevált.
A henna befogja az ősz hajat, Logona márkát ajánlom.
De saját magad is keverhetsz színt hennából, indigóból.
Virágocskák! ha egy kicsit vártok, megoldja a természet, bár akkor meg már jó lenne az eredeti szín is :D
Jaj, ki fogok kapni érte!
A szőkékről sem feledkezett meg a természet. Van az un. cassia növény, melynek szintén leveleit szedik, szárítják, majd porrá őrlik. Ezt kamillateával keverve élénkíteni lehet a szőke hajszínt. Bár ez sem fogja a sötét hajat átfesteni világos szőkére.
Érdemes kipróbálni annak aki csak egy-két árnyalatot világosítaná a haját.
Ez szép és jó, feltéve, ha az ember kizárólag sötétíteni akarja a haját (ami a nők 90 %-áról nem mondható el.)
Világosításra pedig még nem találtak fel sajnos természetes módszert.
Amennyiben Te is szenvedsz ezektől a problémáktól, vagy meg szeretnéd előzni a bajt, akkor fordulj a természethez! No, de mit ajánl a természet? Szelíd és hatékony hajfestést és hajápolást!
Ugrás a teljes írásra: Kíméletes és biztonságos hajfestés
További ajánlott fórumok:
- Mennyire biztonságosak a Pharmatex termékek?
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Te mit tennél, ha az óvoda nem lenne biztonságos a gyerek számára?
- Melyik az a kistermetü kutyafajta amit biztonsággal választhatnék 2-6 éves gyerek mellé?
- Elítélitek ha egy fiatal nő régóta keresi a boldogságot, egyedül van és egy idősebb érett férfi oldalán anyagi biztonságot és szerelmet kap?
- Ha meghal a magzat az anya meheben, miert kell az anyanak megszulnie? Nem lehet kimeletesebben kezelni a tragediat?