Melyik az a kistermetü kutyafajta amit biztonsággal választhatnék 2-6 éves gyerek mellé? (tudásbázis kérdés)
Ez bennem nem kutya képzetét kelti, hanem egy idiótáét.
Lehet hogy már kérdezték:
Minek kell egy kisgyerek mellé eleven kutya? Kutyája lehet a szülőnek, illetve annak a családtagnak, aki képes beszerezni a kutya élelmét, képes elvinni őt az állatorvoshoz és képes megfelelően foglalkozni vele. Játéknak meg ott a plüss.
Sziasztok!
Ha mindenképpen kis fajta kutyát szeretnél, akkor én is a beagle-t ajánlom. Egyszerűen ennivaló egy kutyafajta és nagyon barátságos is. Viszont, ha az, hogy kedves és jól betanítható legyen, akkor Golden retrievert ajánlom. Iszonyat könnyen tanítható kutya, minden macerálást elvisel, sőt igényli is azt(saját tapasztalat:D). Teljesen szobatiszta az 1. nálunk töltött hete után egyetlen kis gikszer sem landolt a házunk padlóján. :D A szőre miatt meg nem kell aggódni. Ha folyamatosan ápolva van (2 naponta fésül, néha vág, 2 havonta mos) akkor annyira hullatja a szőrét, mint bármelyik másik (rövid szőrű) kutya.
Sok sikert a győzködéshez(én a logikus elvek híve vagyok (mintha egy tárgyaláson állnék ki az elveim mellett:D) és még élvezem is).
Remélem, ha meg lesz a kutyus sok öröme lesz benne az egész családnak!
Törpe uszkárt vegyél,
nem hullik a szőre,áldott jó természetű.
viszont ő tényleg szobakutya. én imádom!
Apát meggyőzni - hát ez a legnehezebb!
Nálunk engem kellett győzködni, de ma már el sem tudom képzelni,hogy nincs velem a nap 24 órájában a kiskutyababám.- hallani sem akartam semmilyen kutyusról -.
Fehér kiskutyát szeretne én mindenképp kicsit szeretnék de nem szeretném ha mondjuk bejön akkor minden tele lenne szőrrel...:(
Könnyen betanitható,szobatisztaság ilyesmi???
Ja és hogyan győzzük meg apát???
Én annyira láttom ahogy a karifa alol előbukkan egy doboz benne a kutyus egy rozsaszin masnival a nyakában és annyira előttem van kislányom a mosolya,öröme......de apa szerint nem,mert beszokik(ugye bent lenne de ezt ő még nem tudja:-D )
bepisil,ugat stb.szöröz...
anyának van egy dalmatája és ő beengedi a lasába hát irtora tönkre vágta a lakást....ezért sem akar gondolom....
Én ugy gondoltam az előszobába lenne csak beengedve ott lenne neki egy kis párnácskája....esetleg a nappaliba nappal lányommal ellehetne.....ááááááá
bichon bolognesem
Valakinek ilyen kutyusa van????
mopsz
bár nem sokat szaladgál, de a tesómé minden kisgyerekes nyúzást kibírt :-)
szerintem a kutya jellemétől is függ nem csak a fajtájától-meg hogy milyen alomból van.
nekünk volt egy palotapincsink-ő utálta a gyerekeket,benne rossz emlék maradt egy kisgyerek aki mindig kiabált vele és meg akarta rugdalni...nem lehetett a kutyát kiszámítani-volt hogy csak úgy sunyin odakapott-gyerek közelébe nem nagyon engedtem.
a sógornak valami bull-féle volt, aranyos szelíd okos-de volt olyan hogy csak úgy odament egy ismerőshöz és beleharapott a combjába-nem tudták megmondani miért tette-előtte békésen elvolt, és az ismerős is csak beszélgetett.
apósnak rotija volt, de a legkisebb gyerekeket mindig kerülgette beszorította a falhoz és lökdöste,kísérgette aztán az első megmorogta a gyereket után új gazdit kerestek neki...legutóbb egy uszkárunk volt, ő szelíd jó természetű kutya volt...tűrt mindent
ellentmondásnak éreztem, hogy ha nagyon szereted őket és van is neked kettőt, akkor, mikért gondolod, hogy egy gyereknek csak akkor való kutya, ha már tud róla gondoskodni. Mindegy, természetesen ezt mindenki maga dönti el.
A gyerekeim körül születésüktől kezdve mindig voltak kutyák, akik aktiv részesei voltak az életüknek. Sőt a nagyok tanitották meg őket járni, hozzájuk bujtak ha bánatuk volt, stb.
Oldalakat tudnék erről irni, de mivel külön naplóm szól erről, nem untatnám itt vele a többieket.
Ancsinak igaza van teljesen, mert így a gyermek megtanulja mi a felelősségérzet egy élőlény iránt!
Igaz nálam már más a helyzet mert én azért szeretnék kutyust a lányomnak mert imádja öket.
Nem egészen értem mi az ellentmondás és mi lenne a vicc abban amit irtam.
Én csak arra gondoltam, hogy ráérne még az a kutyaválasztás.
Egyébként én nagyon szeretem a kutyákat és ők is engem.
azért kell mellé, mert a mi dolgunk neki megtanitani, hogy hogyan kell bánni, nekünk kiszolgáltatott lényekkel. hogy megtanulja a kutyától, mi az a feltétel nélküli hűség, szeretet, alázat,barátság.
Hogy mit kaphat egy ember a kutyától, azt meg, ha már ezt a kérdést igy feltetted, inkább nem fejtegetném.
Mért kell a gyerek mellé kutya?
Akkor vegyél mellé ha majd gondoskodni is tud róla mert a kutya nem játékszer.
Addig is vegyél neki plüs kutyát.
További ajánlott fórumok:
- Mennyire biztonságosak a Pharmatex termékek?
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Szerintetek milyen kutyafajta illenék egy mézeskalács-szerű családi házhoz (piros cserép, vidám színek, kőkerítés, kovácsoltvas kapu)?
- Te mit tennél, ha az óvoda nem lenne biztonságos a gyerek számára?
- Elítélitek ha egy fiatal nő régóta keresi a boldogságot, egyedül van és egy idősebb érett férfi oldalán anyagi biztonságot és szerelmet kap?
- Ha Te választhatnál magadnak keresztnevet, mi lenne az?