Kicsit sárgás lett a szőke hajfestésem, ha megmosom a Shauma ősz hajra való samponjával, leviszi róla? (tudásbázis)
Ehhez hozzátennék: a szőke és vörös hajúak máshogy őszülnek, mint a barnák, feketék. Erre vonatkozik a hozzászólás első része - azaz a szőkék, vörösek nem fehérre őszülnek, hanem sárgásra.
A fehér haj tényleg besárgulhat pl. a cigifüsttől, de ezt le lehet mosni, míg a fenti (őszülés miatt kialakult) sárgaságot nem. Gondolom a kérdező édesanyja sem erre a változatra keres megoldást.
Meg lehet próbálni hamvasítóval leöblíteni, ez a sárgát kiüti - ha mosással nem szűnik meg a sárga árnyalat.
szia!
ezt találtam neked remélem segít!
Az ősz haj könnyen be is sárgulhat: ez a jelenség a szőke hajúaknál gyakrabban fordul elő, ugyanis a szőkék hajszálai a többi hajszínhez képest fokozottabb vas- és kéntartalommal rendelkeznek; az őszülés során ilyenkor a vas- és kéntartalmú vegyületek sárga színe lesz kifejezettebb az érintett hajszálakban. Kimutatták továbbá azt is, hogy a dohányzás és a légköri szennyezettség is fontos szerepet játszik az ősz haj elszíneződésében.
Sziasztok
Az a kérdésem lenne hogy anyukám már ősz.Nem szokta a haját festeni soha.Pár hónapja elől a fufrujánál elkezdett sárgulni a haja.Nem jön le semmivel(amit kipróbáltunk).Mitől van?Mitől múlik el?
Köszönöm a segítséget!
A színen nem fog gyökeresen változtatni.Értsd úgy,hogy ha heti szinten használod a sampont akkor hamvasítani fogja a hajszíned.Nem leszel kiabálóan sárga.De amint abbahagyod a használatát visza áll az eredeti állapot.
Sak egy új festés viszi le,vagy az idő segíthet csak rajta,ameddig le nem nő:-(
Még azt szeretném megkérdezni, hogy kb mennyibe kerül egy szivatás és festés, meg a dauer? (hosszú hajra)
Előre is köszi
SZIASZTOK!
Nekem sötétszőke, azaz inkább "zöld" szinű a hajam, miután befestettem világos barnára - ez már több mint 3 hónapja volt. Ma befestettem szőkére, de semmi változás, csak minimálisan világosodott :(. Vettem egy Garnier-es extra világosító hamvas szőke hajfestéket - ez segítene rajtam, ha szőke hajat szeretnék? Mennyi időt kell várni 2 hajfestés között, hogy ne károsodjon annyira a haj???
Várom mihamarabbi segítségeteket! Előre is köszi!
Nekem anno kék lett a hajam, és a gáz az, hogy ahol sága volt ott sága maradt , ahol meg szép szőke, ott kék.....
Ami tuti befutó: hamvas szőke hajfesték!!!
Szia!Ha azzal mosod,az jó,mert elég erős sampon.Hagyd rajta picit mosáskor,esetleg közben nézegesd kis tükörrel,h milyen a színe,de elvileg jónak kell lennie.BÁr ehhez látnom kéne a hajadat is.Vagy ha ez nem segít akkor fodrászkellékesben vegyél hamvasítót,pár száz forint csak,és egy használatra pár cseppet kell feloldani vízben,de ez rá van írva,és ráönteni a hajadra,és addig rajta hagyni amíg el nem érted a kívánt színt.Ezt jobb ha közben nézed mert hamar belilul a haj tőle!
Remélem segítettem.
Üdv:egy fodrász
Ne mosd meeeeg!! KÉK lesz!
Tudom, én is csináltam ezt egyszer. Basszus, kék lett attól a hajam!
Pláne ha frissen festetted most szőkére, a haj pórusai meg vannak "nyílva" kicsit, és úgy szívja magába azt az őszítőt, mint a szivacs.
(Az azoknak jó, akik már tök őszek, és nincs pigment a hajukban, attól pedig hamvas fehéres lesz nekik.)
Utána meg nem bírtam csak sok-sok hajmosással kivenni belőle :((
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha hajfestés közben elzárnák a vizet a házban?
- 7 éve magamnak csinálom a körmöm és a hajfestést is, mert...
- Kíméletes és biztonságos hajfestés
- Otthoni hajfestés után hogyan szeded le a bőrödről a felesleges festéket?
- Férfiak és a hajfestés?
- Közvetlen hajfestés után samponnal kell hajat mosni, vagy elég a víz és a dobozban lévő kondicionáló?