Közvetlen hajfestés után samponnal kell hajat mosni, vagy elég a víz és a dobozban lévő kondicionáló? (tudásbázis kérdés)
Egy-két hibás megjegyzést javítanék:
a sampon nem zárja be a haj szerkezetét, hanem éppen kinyitja a lúgossága miatt. Ami zár, az a balzsam. :)
Hajfestéket tiszta felesleges hatóidőn túl fejen hagyni, mivel a kémiai folyamat leáll. Aminél nem így van, az a színező.
Némelyik gyártó ráírja a dobozra, hogy nem kell samponos hajmosás, mert a festékben van ápoló és tisztítóanyag, amit jól lemosva megtisztul a hajunk. (nem jelenti azt, hogy mindegyikre vonatkozik ez)
Megmostam samponnal !
12 eve festem a hajam, azota gondolkozok ezen. :)
Most eloszor mostam meg samponnal.
Koszi a tanacsokat !!
A festéket vízzel mosom le többszörösen, aztán samponnal is legalább 2x, majd a kondicionáló és azt is leöblítem. Aztán törlés, szárítás, formázás.
nekem ez a sorrend.:)
Igen, en is mindig 3-4 napos 'zsiros' hajat festek.
Altalaban 30 percig hagyom, neha 40.
Vörössel festem a hajam. Akkor sosem mosom meg, csak másnap, esetleg harmadnap, ha addig bírja a hajam.
Hogy ne fogja meg a homlokom, testápolóval körbekenem a hajam tövét.
Én mindig duplán mosom át samponnal, és egyáltalán nem kopik ki, ez marhaság! Nekem ugyanolyan intenzív a színe!
A fodrász is átmossa samponnal, ék kétszer.. és nekem 6 teljes héten át intenzíven rajt van a festék színe a hajamon..
Milyen színű? Mert a legtöbb megfogja a fejbőrt, és még a homlokod is, ha nagyon mélyen kened a homlok fölött a hajat..
A vörös speciel színeresztő, azzal megázni sem lehet..
További ajánlott fórumok:
- Milyen samponnal és milyen gyakran mosol hajat?
- Hogy fogadnátok, ha a közvetlen kollégátokat neveznék ki, nem titeket?
- Túlzott közvetlenség ( férfi nő barátság)
- Mi van akkor, ha a közvetlen férfi főnököd nem érti a sokadik nemet sem? Te mit csinálnál, mint nő és beosztott?
- Mit tennél, ha hajfestés közben elzárnák a vizet a házban?
- 7 éve magamnak csinálom a körmöm és a hajfestést is, mert...