Hagymás, szalonnás röszti recept
A Hagymás, szalonnás röszti hozzávalói:1 kg héjába főtt burgonya,
3 evőkanál olvasztott vaj,
2 evőkanál tej,
10 dkg sovány füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
csipet só
A Hagymás, szalonnás röszti elkészítési módja:
A burgonyát durvára reszeljük, a sóval jól elkeverjük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és az apró kockára vágott szalonnát. Két evőkanál vajat egy serpenyőben addig forrósítunk, amíg enyhén füstölni kezd. Beletesszük a burgonyát, lelapítjuk, rácsepegtetjük a tejet, és egy nehéz fedőt teszünk rá. Amikor sisteregni kezd, megfordítjuk, hozzáadjuk a maradék zsiradékot, és a másik felét is megsütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. dec. 6. 08:28
A hagymás, szalonnás röszti elkészítési módja és hozzávalói.