Almás diófelfújt recept
Az Almás diófelfújt hozzávalói:60 dkg alma,
12 dkg dióbél,
6 tojás,
15 dkg porcukor,
6 dkg vaj,
5 dl tej,
7 dkg liszt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
4 evőkanál rum,
reszelt citromhéj,
őrölt fahéj,
só
Az Almás diófelfújt elkészítési módja:
A meghámozott, kockára vágott almát meglocsoljuk rummal, és üvegesre pároljuk. A vajat, lisztet, tejet állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Belekeverjük az almát, darált diót, főszereket. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot, végül a tojásfehérjéből vert habot. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formába öntjük, és 50 percig közepes lángon sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. dec. 3. 07:48
Az almás diófelfújt elkészítési módja és hozzávalói.