Hagymalekvár kakukkfűvel és vörösborral hamburgerhez recept
180 perc
A Hagymalekvár kakukkfűvel és vörösborral hamburgerhez hozzávalói:
5 nagy fej lilahagyma
2 nagy fej vöröshagyma
3 ek olaj
1 ek só
1 ek bors
4 ek balzsamecet
2 dl jó minősegű vörösbor
5 ek méz
1 kis csokor friss kakukkfű
1 ek vaj
A Hagymalekvár kakukkfűvel és vörösborral hamburgerhez elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítom és szép vékonyan felszeletelem. Megdínsztelem az olajon, majd sózás nélkül fedő alatt egy órán át alacsony tűzön párolom. Az egy óra elteltevel sózom, borsozom, majd elfőzöm a levét. Ha elfőtt a leve, mehet bele a balzsamecet és a vörösbor. Felfőzöm és lassú tűzön elfőzöm az összes levét (kb fél óra). A mézet is hozzá keverem és újabb kb 20 perc alatt besűrítem. Végül elzárom a gazt és beleteszem a vajat. Frissen, vagy üvegekbe télére eltéve is fogyasztható.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2018. aug. 19. 13:49
A hagymalekvár kakukkfűvel és vörösborral hamburgerhez elkészítési módja és hozzávalói.