Málnás mákos habos recept
A Málnás mákos habos hozzávalói:Piskótához:
6 tojás, 6 ek cukor, 4 ek darált mák, 3 ek liszt, fél tk szódabikarbóna
Krémhez:
30 dkg málna, 2 dl víz, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás pudingpor, 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
2-3 ek darált mák, friss málna
A Málnás mákos habos elkészítési módja:
A piskótát hagyományos módon megsütjük (tojás fehérje felver, cukrot bele, szódabikarbónát bele, majd alacsonyabb fokozaton egyenként a sárgáját, végül habkanállal a mákot és lisztet egyenletesen belkever). 40x60 cm-es tepsiben kisütjük 12 perc alatt, kihűtjük, leszélezzük, ketté vágjuk (2 db 20x30-as lap a végeredmény). A krémhez összeforralunk 1 dl vizet a 30 dkg málnával és a cukorral, 1 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Eztán hozzáadjuk a maradék 1 dl vízben elkevert pudingport, tűzre visszatéve besűrítjük. A krémet hűtjük, majd 2/3-át betöltjük a kihűlt piskótalap közé és hűtőbe tesszük dermedni. A tejszínt felverjük habbá, és belekeverjük a maradék málnás krémet, majd a hűtött tészta tetejére kenjük. Megszórjuk mákkal és friss málnával díszítjük.
2-3 órát jó ha áll a hűtőben szeletelés előtt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2018. júl. 17. 15:29
A málnás mákos habos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.