Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Málnás mákos habos recept

Málnás mákos habos recept

A Málnás mákos habos hozzávalói:
Piskótához:
6 tojás, 6 ek cukor, 4 ek darált mák, 3 ek liszt, fél tk szódabikarbóna
Krémhez:
30 dkg málna, 2 dl víz, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás pudingpor, 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
2-3 ek darált mák, friss málna


Málnás mákos habos

A Málnás mákos habos elkészítési módja:
A piskótát hagyományos módon megsütjük (tojás fehérje felver, cukrot bele, szódabikarbónát bele, majd alacsonyabb fokozaton egyenként a sárgáját, végül habkanállal a mákot és lisztet egyenletesen belkever). 40x60 cm-es tepsiben kisütjük 12 perc alatt, kihűtjük, leszélezzük, ketté vágjuk (2 db 20x30-as lap a végeredmény). A krémhez összeforralunk 1 dl vizet a 30 dkg málnával és a cukorral, 1 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Eztán hozzáadjuk a maradék 1 dl vízben elkevert pudingport, tűzre visszatéve besűrítjük. A krémet hűtjük, majd 2/3-át betöltjük a kihűlt piskótalap közé és hűtőbe tesszük dermedni. A tejszínt felverjük habbá, és belekeverjük a maradék málnás krémet, majd a hűtött tészta tetejére kenjük. Megszórjuk mákkal és friss málnával díszítjük.

2-3 órát jó ha áll a hűtőben szeletelés előtt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A málnás mákos habos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook