Hagyatéki tárgyalás után... (beszélgetés)
Önkormányzat jegyzőjéhez kell a póthagyatéki eljárás lefolytatásának kérését bejelenteni. Ugyanaz a nyomtatvány, mint amit eredetileg is kitöltöttetek. A közjegyző csak azokat a tételeket hagyatékolhatta, ami eredetileg is be volt jelentve.
Ezek szerint nővérkéd mélyen hallgatott a bejelentéskor a kp-örökségről.
Jó, hogy elmentél ügyvédhez, ő majd kézbeveszi a dolgot, csak az időből ki ne fussatok!
A banki meghatalmazás nem elég a lakás megtartására, ha nem adja el, mert meg akarja tartani, akkor fizessen ki, a 6 milliónak a felét.
Ehhez azonban kell a közjegyző aláírása, és a teljes felezése a vagyonnak, mást nem adhatnak erről.
Ha ezt nem mondtátok el, hogy milye van apunak, akár ház, akár bankban pénz, azt is felezni kell, beadni ismét, mert senki, még a testvéred sem juthat addig a pénzhez, míg a közjegyző erről az engedélyt meg nem adja, hiába van a nővérednek igazolása, az csak a papátok haláláig érvényes.
Utána automatikusan megszűnik.
Egyébként is, köteles részt akkor is örökölnél, ha végrendelet van.
Szerintem kérj póthagyatéki eljárást, mert attól, hogy kezelte a banki pénzforgalmat, nem jelenti azt, hogy övé lett a pénz. Cselekedj minél előbb.
Azért nem értem, hogy ezt a hagyatéki tárgyaláson te miért nem jelezted. Jó lenne azért ügyvédet megkérdezni ez ügyben.
Ha nem írt Apukád külön végrendeletet, amelyben az a kérése, hogy a pénz a testvéredé legyen, akkor nem lehet.
És ezt a közjegyzőt nem értem.
Elhiszem, hogy bánt, de szerintem nem lehet csak az övé - pláne, hogy papír is van a pénz létéről.:)
De ugye nem ez volt a hagyatéki tárgyalás témája?
Nem értem, mire vársz választ!:(
Ha nem árulod el, hogy konkrétan miről is van szó, akkor nem konkrét választ nem nagyon fogsz kapni. Max. annyit, hogy a határozatban szereplő "fellebbezési határidőn belül" tudsz benyújtani bármilyen iratot is. De hogy érdemes-e, vagy sikerrel jársz-e, azt a tények ismerete nélkül, itt nem fogod megtudni.
Talán keress meg egy ügyvédet, és attól kérj jogi tanácsot...
ha alaairtad, csak kolcsonos szerzodesmodositassal lehet valtoztatni. de szerintem nem erdemes ilyenen osszekapni a testvereddel.semmilyen ertektargy, ingosag vagy ingatlan nem er annyit, hogy viszaly legyen koztetek. a nagypapam annak idejen pont igy veszett ossze a batyjaval es 20 evig nem talalkoztak, illetve soha tobbe, a nagypapam temetesere jott el a testvere. a ket csaladi vonal teljesen elszakadt egymastol a testverek kozti ellentet miatt, mostanaban kezdtem felkutatni a masidunokatesoim akik szerencsere nyitottak voltak a csaladi kapcsolatpk ujraelesztesere.
gondold meg.
További ajánlott fórumok:
- Hagyatéki tárgyalás-különös eset, segítsenek kérem!
- Hagyatéki tárgyalásra idézés
- Hagyatéki tárgyalással kapcsolatosan tudna valaki tanácsot adni?
- Pereskedhet-e valaki, miután a hagyatéki tárgyaláson megegyeztek és jogerősnek nyilvánították?
- Hagyatéki tárgyalás után mennyi idővel kerül bejegyzésre a földhivatalnál az örökölt ingatlan?
- Ha egynél több örökös van valaki után, mindenki egyszerre kap értesítést, a hagyatéki tárgyalás időpontjáról?