Hagyatéki tárgyalás után mennyi idővel kerül bejegyzésre a földhivatalnál az örökölt ingatlan? (tudásbázis)
Valamikor (kb. 10 éve) született egy törvény, hogy a Földhivatal minden ingatlan tulajdonváltozást csak ügyvédek által kitöltött nyomtatvány benyújtása alapján jegyezhetnek be.
Azt nem tudom, hogy ilyen esetre is szükséges-e valamilyen ügyvédet felkeresned.
Azért mondom, hogy először a Földhivatalhoz menj a végzéssel a kezedben.
Reméljük, hogy ezt megcsinálják neked anélkül is, hogy ügyvédnek külön fizetnél érte.
Igen megnéztem és N
Nincs oda írva hogy a földhivatal is kapott
Mint befektető érdekelnek <a href="https://telecetli.hu/Ingatlan/budapest/haz-elado/1">eladó ingatlanok Budapesten</a>. Ugye ott koncentrálódnak a külföldi diákok és a jól kereső szakemberek, akik kivennék a lakásokat. A tulajdoni lapokról rengeteg mindent meg lehet tudni. A Földhivatal adatbázisából az első 1-2 ingyen megszerezhető, igen. A többiért is csak ezer forintot kell fizetni, ami a megszerzett információért cserébe aprópénz.
A legjobb áron azokat a lakásokat tudtam eddig megszerezni, ahol valami személyes probléma volt a tulajdonosok közt. Válás, testvéri vita, adósság, amit nem tudnak fizetni, stb. Persze kell gyomor az ilyen üzleteléshez.
Ha jogi kérdésed van, szívesen megadom az ügyvédem elérhetőségét.
Amikor megkaptad a hagyatéki tárgyalásról készült iratot, benne a "Határozatot", vagy "Végzést", ki minek nevezi, benne felsorolva, hogy ki, mit, milyen értékben, stb. örökölt... ennek a végén van, hogy a "határozat ellen a kézhezvételtől számított 15 nap fellebbezési határidő van". Amíg a 15 nap le nem telik, addig nem történik az ügyirattal semmi. Ha fellebbezés senki részéről sem érkezett be a közjegyzőhöz, azok után küldött át egy pl-t a földhivatalhoz. Azoknak elvileg attól számított 30 napon belül ügyintézési kötelezettségük van. A Földhivatal leterheltségétől függ, hogy valóban átírták-e már a tulajdonos változást, vagy esetleg még csak u.n. széljegyzetben szerepel a neved rajta. Ahhoz, hogy tisztán láss, minimum tudnod kell az ingatlan helyrajzi számát, vagy vinned kellene magaddal a hagyatéki végzést...
Persze megpróbálhatsz "tulajdon lap másolatot" kérni az ingatlanról, utca, házszám bemondásával is. Azt nem tudom, hogy ebben az esetben adnak-e ki bárkinek egy bediktált cím alapján bármilyen adatot is.
Jó pár éve örököltem egy házat. Nem emlékszem, hogy pontosan mikor került a nevemre. Az iratok is vidéken vannak, nem tudom jelenleg megnézni.
Egy az egybe az enyém az ingatlan.
A hagyatéki tárgyalás napján kerül a földhivatalnál bejegyzésre a nevemre?
Vagy mennyi idővel azután? (általában)(vidéki kisváros esetén)
Köszönöm.
KÉREM AZ ÍRJON AKI ÉRT IS HOZZÁ
További ajánlott fórumok:
- Hagyatéki tárgyalás-különös eset, segítsenek kérem!
- Hagyatéki tárgyalásra idézés
- Hagyatéki tárgyalással kapcsolatosan tudna valaki tanácsot adni?
- Pereskedhet-e valaki, miután a hagyatéki tárgyaláson megegyeztek és jogerősnek nyilvánították?
- Hagyatéki tárgyalást az illetékes önkormányzat hivatalból intézi, vagy az érintetteknek kell közjegyzőt keresni?
- Ha nem jelenek meg a hagyatéki tárgyaláson, lesz valami következménye?