Hagyatéki tárgyalásra idézés (beszélgetés)
Nagyon érdekes eset!
Ha van rá lehetőség, kérlek írd meg amikor kiderül, hogy miről van szó!
Drukkolok, hogy egy kis pénzhez jussatok - esetleg!
Nem lemondani kell, mert akkor te fizeted az illetéket.
Visszautasítani!!! Van a PTK-ban ilyen paragrafus erre.
Nekem is volt anno, ilyen ügyem és az ügyvéd ismerősöm világosított fel erről.
Meg is csinálta a nyilatkozatot a nevemben. Két tanú aláírása kell hozzá.
Sem bemenned, sem fizetned nem kell!
Ezek szerint az 1/4 rész volt az elhunyt tulajdona, és meglehet, hogy arra a részre csak "haszonélvezeti jogot" örökölt az élettárs élete végéig.
Akkor is el kell menni, tisztázni a dolgokat. Nem kaptak volna anyósodék értesítést a közjegyzőtől, ha nem lenne semmi lehetőségük, keresnivalójuk anyósodéknak.
Mindenképpen el kell menni, mert nem egészen tiszta: ha az élettársra hagyta az ingatlan 1/4 részét, akkor a többi 3/4 rész a törvényes örökösöket illeti. De nem tiszta, miért írják, hogy elidegenítési és terhelési tilalommal. Ilyesmit csak olyankor szoktak kikötni, ha a tulajdonjogot nem adják oda az illetőnek, csak egy meghatározott hányad "holtig tartó haszonélvezeti jog"-át.
Az, hogy kiskorukban az örökhagyó nem foglalkozott velük, az öröklés még megy a törvény szerint, amennyiben valóban nincs kitagadás. El kell menni, szerintem itt tiszta sor. Örökölnek. Csak az élettársra hagyott 1/4 rész nem tiszta. De ezek szerint amíg él, addig nem lehet eladni, amennyiben tulajdonjogot is!! örökölt. A hagyatéki tárgyaláson ezeket tisztázni lehet, sőt kell is. És azt is tisztázni kell, amennyiben az élettárs meghal, mi lesz a sorsa annak a bizonyos 1/4 résznek. Ezeket ott mind-mind sorba lehet, sőt sorba kell rakni. Semmi félni valójuk nincs.
Ha nincs a neveteken semmi akkor nincs hagyatéki.
Minden a fiad nevén van.
Nem tartasz attól, hogy kifog egy olyan menyecskét aki kiforgatja a vagyonából? Vagy bármi előre nem látható dolog, sajnos annyi minden szart produkál az élet.
Nekem 25 millióra becsülték fel. 5 milliót tudtam lefaragni belőle.
A fele így lett 10 millió ami után fizettem a közjegyzői díjat.
Itt is úgy történt,hogy a pasi hasára ütött ,hogy 8-9 millió. De hát ő belül nem látta ,csak összehasonlította Bajaszentistvánon ennyi a nm² ár,végül 5 lett megállapítva. Aztán 3,5 senki sem adott többet érte. De 9 millióra lett volna 100 a közjegyzői díj az biztos . Após után is jött a közjegyzői díj, örökség illeték összesen 170 ezer ,de 8 napon belül fizesse be a 14 és 8 éves gyerek 😆
Néha elgondolkozom ,mikor írják a határozatot ,nem tűnik fel a születési dátum ? Aztán nem is nagyon tetszett ,hogy nem tudok fizetni csak részletre.
Volt egy érdekes eset a családban. Após eladott földeket ,elég szép összeget kapott értük.
Végül kisült,hogy nincs átiratva ,így a két fiam kapta meg az após hagyatékát.
Igen, nekem is túlbecsülte.
Mire bementem, minden a kezükben volt. Nem volt már mit felsorolnom.
Csak a ház értékét kértem, hogy vigyék lejjebb, mielőtt elküldik a közjegyzőhöz.
További ajánlott fórumok:
- Hagyatéki tárgyalás-különös eset, segítsenek kérem!
- Hagyatéki tárgyalással kapcsolatosan tudna valaki tanácsot adni?
- Pereskedhet-e valaki, miután a hagyatéki tárgyaláson megegyeztek és jogerősnek nyilvánították?
- Hagyatéki tárgyalást az illetékes önkormányzat hivatalból intézi, vagy az érintetteknek kell közjegyzőt keresni?
- Hagyatéki tárgyalás után mennyi idővel kerül bejegyzésre a földhivatalnál az örökölt ingatlan?
- Ha nem jelenek meg a hagyatéki tárgyaláson, lesz valami következménye?