Habos libamájpástétom recept
A Habos libamájpástétom hozzávalói:30 dkg pecsenyelibamáj
2 evőkanál olaj
2 dl tejszín
5 dkg mandula
2 evőkanál konyak
2 evőkanál zselatin
1 evőkanál mustár
1 kiskanál szárított kakukkfű
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
A Habos libamájpástétom elkészítési módja:
A libamájat apró kockára vágjuk és a felhevített olajon megsütjük, majd kihűtjük. A sült libamájkockákhoz hozzáadjuk a mustárt, a kakukkfüvet, a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, valamint egy deci tejszínt. Az egészet turmixgéppel pépesítjük. A májas masszát sóval, őrölt borssal, konyakkal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kevés vízben meglangyosított zselatint, a mandulát és a tejszínhab felvert másik felét. Fóliával kibélelt őzgerincformába simítjuk és legalább fél napra hűtőbe tesszük. A formából kiborítjuk, és felszeletelve kínáljuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. okt. 29. 07:30
A habos libamájpástétom elkészítési módja és hozzávalói.