Gombamártás tejszínnel recept
A Gombamártás tejszínnel hozzávalói:50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
kb. 1 evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
só bors
petrezselyem
A Gombamártás tejszínnel elkészítési módja:
A hagymát apróra, a gombát vékony szeletekre vágom. Kevés olajon megfuttatom a hagymát, ráteszem a gombát, sózom, borsozom, hozzáteszem a petrezselymet, és addig főzöm, míg csak egy kevés lé van a serpenyőben. Ekkor megszórom a liszttel, kicsit megpirítom, majd ráöntöm a tejszínt. Addig főzöm, amíg kellemes, krémes állaga lesz. Nagyon finom kísérője sülteknek, de rizzsel is finom.
Ha kicsit sűrűbbre főzzük, kenyérre kenhetjük, és reszelt sajttal megszórva melegszendvicsnek is kitűnő.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. okt. 28. 07:29
A gombamártás tejszínnel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.