Habos almás, nagyon finom recept
A Habos almás, nagyon finom hozzávalói:50dkg liszt
15dkg RAMA
15dkg porcukor
1cs.sütőpor
2 egész tojás
2cs van.cukor
Ezeket kevés tejföllel összegyúrni,és a tepsi hátán 3 lapban megsütni.
Krém:2 tojás sárgája,2 evők.porcukor,2.vaniliás puding
A Habos almás, nagyon finom elkészítési módja:
Krém folyt.Ezt fél liter tejben sűrű péppé főzniés a 2 tojás kemyény habját még forrón belekeverni. 15dkg ramat,15 dkg porcukorral kikavaram,és a kihűlt krémhez adom. Almatöltelék 1 kg almát diónyi vajon megpárolok,hozzá 10dkg porcukor,ízlés szerint fahéj. Alsó lap:alma,rá lap,krém,rá lap,majd a tetejére vastagon porcukor.
Nagyon finom,és mutatós sütemény!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 26f5cfd5d1, 2010. jan. 9. 20:02
A habos almás, nagyon finom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.