Tejszínes kukorica leves recept
A Tejszínes kukorica leves hozzávalói:
2 doboz kukoricakonzerv
7 dl víz
1 hús- vagy zöldségleveskocka
2 dl tejszín
vaj
2 csipet fehérbors
2 teáskanál gyömbér
2 csipet só
A Tejszínes kukorica leves elkészítési módja:
Vajon megfuttatom a kukoricát (a konzerv levet nem szoktam beletenni). Amikor forró (2-3 perc), felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beleteszem a leveskockát, a fehérborsot, a gyömbért, megsózom (ez a leveskocka miatt ki is hagyható). Amikor felforrt, beleöntöm az előzetesen kicsit megkevert tejszínt. Újabb forrás előtt(!) elzárom (a tejszín összeesik különben). A tejszínbe tehető egy tojássárgája is.
Ha sok benne a gyömbér csípős is lehet!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 26f5cfd5d1, 2009. júl. 23. 15:14
A tejszínes kukorica leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.