Petőfi pecsenye recept
A Petőfi pecsenye hozzávalói:50dkg marhahús
só
4 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 cs.vegyes zöldség
bors
1 babérlevél
2dl tejföl
2dkg liszt
kevés mustár
A Petőfi pecsenye elkészítési módja:
A marhahúst megmossuk,felszeleteljük,jól kiverjük,majd sózzuk és kevés olajban elősütjük.Eközben apróra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,és a kockára vágott zöldséggel együtt rövid ideig pároljuk.Az elősütött hússzeletekre ráöntjük a párolt zöldséget,majd sóval,borssal,apróra zúzott babérlevéllel ízesítvapuhára pároljuk.Amikor a hús elkészült,mustárral ízesített tejfölös habarással besűrítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 26f5cfd5d1, 2009. júl. 17. 08:33
A petőfi pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.