Bab pörkölt recept
120 perc
A Bab pörkölt hozzávalói:
4 szeméjyre
1kg sertés vagy marha hús zsir vagy olaj
3 fely vörös hagyma
1 kis üveg paradicsom süritmény
4 doboz konzerv sós bab
2 babér levél
só bors pirospaprika delikát
egy fél üveg sör
vagy 1 dl bor(:száraz::
A Bab pörkölt elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk és berakjuk az elóre hevitet zsiradékba,és üvegesre piritjuk,majd hozzáteszük a kockára vágot húst egy picit sózuk és a babérlevelet bele teszük.Felöntjük vizzel. Mikor már majdnem jó a hús izesitjük a paradicsomal borsal delikátal ha felrotyan beleöntjük a konzerv babot lével együtt. Majd a sört,(:bort:) Továb pörköljök és kevergetésnélkül rászójuk apirospaprikát.Süritjük készre.Fris kenyérel tálaljuk.
Lehet késziteni száraz babbol is
csak azt előre kel fözni.A konzerv babnál vegyük figyelembe a sótartalmot.
Aki nem szereti asüritet paradicsomot lehet bele tenni héjától megtisztitot fris paradicsomot is izlés szrrint
A végén már vigyázni kell mert hamar odakapja.
Szerintem ha bográcsba készül még az növel az élvezeti értékén
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: jaktur, 2009. júl. 17. 07:33
A bab pörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.