Ha valakinek diétázni kell, ezt "hogy nyomjátok le a család torkán?"Kétfelé főztök? (tudásbázis)
Szia,
Azt a variációt mondom, hogy ha én vagyok a "főző":
Megbeszélem a családommal, és kétfelé főzök.
Ennyi. Sokminden függ persze a diáta jellegétől, időtartamától.
Egyébként ha az a diéta jó irányban mozdítja el az étkezési szokásokat, azaz egy egészséges irányba történő elmozdulás, akkor a családot is "át lehet vezetni" finoman abba az irányba.
Üdv: Travels
Na ez az, ez a "magam miatt külön vacakolni" fogalom bosszant engem is.
De látom már, hogy kétfelé főzés lesz. Akárhogy filózok. Pl. készítek egy párolt zöldséget magamnak, sótlanul. Ezt akár adhatnám köretnek is a családtagjaimnak, és hozzá egy szelet husit. De: utánsózva sz....r még a párolt zöli is. Tele a bugyrom...
Arról van szó röviden, hogy sótlanul kell kajálnom (vérnyomás miatt). Meg aztán fogynom sem ártana.
Jó kajás férjem van, és egy válogatós kislányom. Nagyjából simán bele fogok golyózni, holott imádok főzni. Magamat sem szeretném beáldozni. Ha sótlanul kell ennem, hát muszáj.
Akkor naponta minimum kétféle menüsorral kell előállnom? Ti hogy oldjátok meg, már akinek van hasonló gondja (nem feltétlenül sótlan diéta, de mondjuk fogyózáskor is előjöhet ez a gond.)
További ajánlott fórumok:
- 50 év felett mivel lehet diétázni, fogyni?
- Van kedve valakinek mától velem együtt diétázni? Szerintetek hatásos lesz ez a diéta, amit kigondoltam magamnak?
- Újra nekiállok diétázni! Lenne kedved velem tartani?
- 5 éves unokámnak diétázni kell ....
- Szeretnék diétázni!
- Hüvelygombám van és a doki azt mondta szigorú diétát kell tartanom.Volt már akinek ilyen esetben diétáznia kellet?