Ha gyomorfekélyem lett a stressztől, az is kimutatható vérből? (beszélgetős fórum)
Ezt egy cég hirdeti: Gyomorbetegségek kimutatása, leggyakoribb emésztőrendszeri betegségek szűrése vérvétel segítségével.
Ezek szerint akkor mégis lehetséges.
Sziasztok!
Szakdolgozatomhoz keresek olyanokat, akiknek pszichoszomatikus betegségük van, interjút készítenék velük. A gyomorfekély is ez a kategória. Valaki tudna segíteni nekem? Előre is köszönöm :)
Nincs olyan ember, akinek még sose fájt volna valamije.
Amíg nem esel össze, nem hánysz vért, nem sírsz a fájdalomtól, addig felesleges ilyeneken agyalni.
Ilyenkor mindig arra kell gondolni, hogy van 2 szép szemed, amivel látsz, tudsz mozogni, stb... már is jobb lesz.
Pápussz!
Bajlamo,nem kell megijedni.Mindennel ami fejtörést okoz,menj az orvoshoz.
Ha kiszárad a szád,az lehet folyadékhiánytól.A szurkálás lehet menzesz vagy peteérés előjele is.A hasfájás pedig stressztől,ami ha huzamosan fennáll,akkor beszélhetünk további vizsgálatokról.
Miből gondolod?
A másik oldala pedig még ha igaza is van a dokidnak vér vagy székletvizsgálattal hogy vesznek szövetmintát és hogy küldik el szövettanra?Ez is egy fontos dolog,nekem pl a tükrözésnél semmi nem látszik de a szövettan kimutatja hogy még sincs rendben,én nem mondom hogy a tükrözés jó dolog és kellemes én is csak mindkét fajtát csak bódításban vállalom de szerintem alaposabb mint egy vérvétel.
Na erre kíváncsi lennék,én a helyedben inkább gaszróenterológushoz kérnék beutalót a dokitól nem vérvételre,de ha még igaza is van az ehhez fűződő vizsgálatokat csak a gasztrós doki kérhet,háziorvos nem csak szakorvos.
Már csak azért is vonom kétségbe mert biztos nem a jóval drágább vizsgálatot végeznék ha meg lehetne állapítani egy jóval olcsóbb vérvételből vagy székletvizsgálatból.
További ajánlott fórumok:
- Orvos nélkül meggyógyulhat-e a gyomorfekély?
- Napok óta hányingerem van a stressztől, létezik erre valami "házi praktika"?
- Mákolaj kimutatható drogteszttel?
- 3 vetélés után, ha mind a 3 az orvosok szerint a véletlen műve és nincs semmi kimutatható bajunk a férjemmel, mikor lehet újra próbálkozni?
- Gyomorgörcs (idegességet leszámítva), csak gyomorfekély miatt lehet, és ha igen kell-e hónapokat várni a gyomorvizsgálatra?
- Szívpanasz valóban lehet stressztől?