Gyomorgörcs (idegességet leszámítva), csak gyomorfekély miatt lehet, és ha igen kell-e hónapokat várni a gyomorvizsgálatra? (tudásbázis)
Biztos, hogy a gyomrod?
Lehet epe is.
Amúgy a refluxtól is görcsölhet.
A gyomorgörcs bizony nagyon sok mindentől lehet. De mindenféleképpen ki kell vizsgálni, nem szabad hagyni, mert komoly probléma lehet belőle. A körzeti orvos adhat beutalót. Minden vizsgálatra várni kell sajnos, és hogy mennyi időt az területenként változik.
Szülés után pedig elég gyakori tünet, hiszen a terhesség alatt minden kicsit más lesz és idő kell mire minden szépen helyreáll. Talán próbálj meg kicsit diétázni, természetesen úgy, hogy a szoptatás ne járjon problémával. Ne egyél nehéz ételeket, ne igyál-egyél savanyú dolgokat, egyél joghurtot, sajtot, stb. A hagymás-füszeres ételeket is kerüld el. Kávé, citromos tea, üditő és szörp, gyümölcslevek is kerülendők, mert ezektől csak a sav képződik.
Ha budapesten laksz, tudok neked ajánlani egy 7. kerületi magánklinikát, ahol rövid időn belől ellátnak.
Amig nem vizsgálnak ki,próbálj egy teáskanál szódabikarbónát vízzel lenyelni ha fáj a gyomrod. Nekem szokott használni,és nem ártalmas.
Ha a tej jó szokott lenni régebben,akkor viszont lehet,hogy sok a savad. Nekem is szülés után lett rengeteg,előtte nem volt.
H-Pylori is sok mindenre képes, általában ez okozza a fekélyt is. Egyszerü antibiotikummal elpusztítható.
Sajnos nem vagyok orvos, igy elsőre ennyi jutott eszembe.
Rengeteg minden okozhat gyomorgörcsöt gyomorfekélyen kívül is. Én pl gyomorrontással is össze tudnám kapcsolni, de a szimpatikus idegrendszer túlsúlyára is utalhat(ez van idegességnél)
gyomortükrözésre én 1-2 héten belül kaptam időpontot
További ajánlott fórumok:
- Zsibbadok az idegességtől...
- Megoldás idegesség ellen?
- Állandó idegesség ellen mit lehet tenni (nyugtató szedésén kívül)?
- Iskolában szülői engedély nélkül adhatnak a gyermeknek nyugtatótablettát idegesség miatt?
- Létezik gyomorvizsgálat tükrözés nélkül?
- Ha gyomorfekélyem lett a stressztől, az is kimutatható vérből?