Gyümölcsös túrórúd recept
A Gyümölcsös túrórúd hozzávalói:8 dkg mazsola
3 cl rum
30 dkg tehéntúró
10 dkg vaj
2 db tojássárgája
8 dkg vaníliás cukor
1 dl tejföl
1 citrom
1/2 citrom héja
2 dl tejszín
20 dkg gyümölcs
A Gyümölcsös túrórúd elkészítési módja:
A mazsolát a rumba áztatjuk, a túrót áttörjük és keverőtálba tesszük. A vajat a tojássárgákkal, vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citromlevet és a reszelt citromhéjjal ízesitve habos krémmé keverjük. Végül belekeverjük a túrót és a mazsolát. Megnedvesített konyharuhába téve rúd alakúra formázzuk, szorosan felcsavarjuk a ruhával és zsineggel átkötjük és nehezéket rátéve a hütőbe tesszük. Legalább 12 órát hűtjük. Kicsomagolva meleg vízbe mártott késsel felvágjuk. Tejszinhabbal és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. júl. 8. 19:08
A gyümölcsös túrórúd elkészítési módja és hozzávalói.