GYES alatt szülni (beszélgetés)
Én is most itthon vagyok Gyes-en.Holnap lesz 1 év múlva jár le,mert akkor lesz 3 éves a fiam.De most 6 hetes terhes vagyok.
Ilyenkor mi a teendő??
Én amikor terhes lettem akkor már gyesen voltam. Amikor betöltöttem a 12.hetet táppénzre mentem a gyest a nagymama kapta tovább a nagyobbik fiamra.
Én bementem személyesen a tb-hez és a pénzügyi ellátások osztály vezetőjével beszéltem személyesen. Ő mondta, hogy menjek táppénzre mert úgy jobban járok.
Hát most kiderül, mert a thgyas-om most járt le és kíváncsi leszek mennyi gyedet fogok kapni.
Én azt javaslom menj be a tb-hez és személyesen kérj tájékoztatást. Kötelesek tájékoztatni és a legjobb lehetőséget elmondani neked.
Bölcsi. A fiamat felvették és mehetett is volna, hisz ha táppénzen vagyok tudtam volna kérni munkáltatóit. Így szeptembertől mehetett volna, majd a tesó születésétől fogva megint 5 hónapot. Én nem vittem, mert minek ha én itthon vagyok a picivel :)
akkor nagyon kevés gyermek járhat abba a bölcsibe :)
és nem kell többet fizetni, hogy így is felveszik?
gyes alatt nem vagy jogosult bölcsire :(
legalábbis államira nem.
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni.
Júliustól gyesen leszek. Most tervezzük a következő babát aki ha minden jól megy jövőre fog megszületni, míg én gyesen leszek. A fizetésem minimálbér volt, jelenleg is alkalmazásban állok a cégnél. Az lenne a kérdésem hogy a második gyereknél mi lesz a gyedem alapja??? Vegyem ki a gyed, gyes alatt felhalmozott szabimat és utána menjek el betegszabadságra, vagy hogyan járok jobban??
További ajánlott fórumok:
- Egyetem alatt szülni
- Fel lehet készülni egy középfokú angol nyelvvizsgára 2, 5 hónap alatt?
- Egy év alatt kétszer szülni! "sorstársak" ide!
- Ha GYED alatt fogok szülni, mit és mennyit igényelhetek? Hogy jövök ki jobban?
- 3-4 hónap alatt fel lehet készülni Angol alapfokú nyelv vizsgára? Nehéz a vizsga?
- GYES alatt szülni 2