Fel lehet készülni egy középfokú angol nyelvvizsgára 2, 5 hónap alatt? (tudásbázis)
nem tudom, egeszen valtozo lehet.
interneten keresztul is tanulhatsz skype-pal vagy hasonlo programmal, mint GTalk, stb...
sok internetes tanar is van.
Nem, nem jelentkeztem, mert még csak most nézegetem a vizsgaidőpontokat.
De most azt beszéltem az egyik barátnőmmel, hogy talán mégis csak jobb lenne magántanárhoz járni.
Nem jelentkeztem, mert kitűztem az augusztus 8-as időpontot, de közbe jött ez az opció, hogy jelentkezni továbbképzésre, de akkor viszont júliusba kéne megszerezni a nyelvvizsgát.
De most majd lehet elmegyek egy nyelvtanárhoz, mérje fel Ő a tudásomat, és állapítsa meg Ő, hogy mennyire vagyok felkészülve, melyik vizsgaidőpontra tudna rendesen felkészíteni.
hat nem tul jo otlet, akkor menjel arra a nyelvvizsgara.
ugy vettem ki, hogy gyakorlatilag meg nem jelentkeztel...
Még egy kérdés. Most nézem a nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamokat, de én olyat nem látok, hogy origó nyelvvizsgára felkészítő tanfolyam, mármint itt a környéken. El lehet menni más nyelvvizsga felkészítőre is ilyen esetben?
Fú bazzz, de béna vagyok.
Origo komplex nyelvvizsgára készülnék, azt pedig vagy Szarvason vagy Békéscsabán.
De most nézem, hogy én a 2014-es vizsgaidőpontokat néztem, és ott meg csak vagy júli eleje vagy augusztus eleje közül lehet választani.
Jó lenne júliusban megcsinálni, de nem tudom......
Az a baj, hogy most szóltak, hogy lehetne menni szakvizsgára felkészítő képzésre, de a határidő hamarosan lejár. Én nemrég végeztem a főiskolán, de még nem csináltam meg a nyelvvizsgát, és szeretnék szeptembertől a szakvizsgák képzésre járni.
Ezért lett ilyen sürgős.
Olyan béna vagyok, hogy nem siettettem hamarabb.
mindenképp menj el egy vizsgaelőkészítő tanfolyamra v magántanárhoz (akinek van vizsgafelkészítésben gyakorlata), mert sokat segít, ha az adott típusfeladatokat begyakorlod.
(nyilván olyan típusú vizsgasorokat kell gyakorolni, amilyen típusú v fajta vizsgára szeretnél menni, mert azért minden vizsgarendszer más)
miert akarsz mashoz viszonyitani?
en is voltam ilyen vizsgafelkesziton angolbol, hat ot voltak tobben, akiknek nem kozepre, hanem inkabb felsofokra kellett volna menniuk inkabb. :-)
tobb evig eltek angol nyelvteruleten, stb...
hamis eredmeny lehet, ha amsokhoz viszonyitasz.
ha jo a tanar, akkor annal nincsen jobb. :-)
persze van sok rossz tanar is....
hol fogsz vizsgalzni?
milyen vizsga?
hat hasznos lehet a tangfolyam is, de eleht, hogy tobbet ernel egy magantanarral... :-)
nem kerul tobbe...
Csak középszinten érettségiztem, nem emelten.
Csinálgatom a teszteket, meg lapozgatom a szótárat, de arra gondoltam, hogy kellene keresni egy nyelvvizsga felkészítő tanfolyamot. Hasznos lehet? Mondjuk egy 30 órás?
Pár hete csináltam egy ilyen szintfelmérő tesztet és B1 kategóriába sorolt a teszt eredménye alapján.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mennyi idő alatt lehet felkészülni, egy középfokú nyelvvizsgára?
- Melyik angolból a legkönnyebb egynyelvű középfokú nyelvvizsga, amire tanár nélkül is fel lehet készülni?
- Komolyan fel lehet készülni Angol B2 komplex nyelvvizsgára egyedül?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Felsőfokú nyelvvizsgára fel lehet készülni tankönyvekből és egyéb segédanyagokból?
- ECl középfokú német nyelvvizsgám van. Fel tudok készülni áprilisig a felsőfokúra? Mennyivel nehezebb?