Szerintetek mennyi idő alatt lehet felkészülni, egy középfokú nyelvvizsgára? (tudásbázis kérdés)
szio mindenki!
jo ilyenekt hallani.
én itt uj vagyok és most vágok bele a német tanulásba,és szent célom a középfokú német nyelvizsga és ha az megvan utánna a szakmai németet is letenni. valaha jártam németezni de nem birtuk anyagilag,mert szegények voltak a szüleim.a szorgalommal nem hiszem hogy gond lenne de jo lenne 1-1,5 év mulva folyékonyan beszélni.heti 1 órát tudnak vállalni velem.szombaton vagy rá 1 hétre kezdem.1600 ft /45 perc
Punguins könyvekre gondol szerintem, de más kiadónak is vannak ilyen könyvei. Alexandrában szerintem lehet kapni. Emellett ajánlom hogy nézz filmeket, meséket angolul, angol felirattal. Kezdd olyannal, amit ismersz.
Én az angolt 2és félév tanulás után csináltam meg, de ugye gimiben volt heti 2 óránk +2hónap tanfolyam és otthon semmit sem tanultam. Németet 14év alatt hoztam össze:D:D
Nálam is így volt, harmadiktól középiskola 3-ig folyamatosan (8.-ban próbáltam az alapfokút, nem sikerült), de úgy, hogy középsuli elsőben teljesen az alapoktól kezdték. Negyedikben pedig úgy gondolták, nincs is rá szükségünk. Akkor egy magántanárhoz jártam, egy idős nénihez, aki szívesebben mesélt a forradali és háborús élményeiről, mint a német nyelvtanról.. Akkor próbáltam először a középfokút - nem sikerült. Érettségi után egy másik tanárhoz jártam, de nem nagyon foglalkoztatott a dolog, más töltötte ki akkor az életemet. Akkor próbáltam másodszor a középfokút - nem sikerült. Aztán kihagytam másfél évet, rájöttem, hogy én is akarom ezt az egészet, nemcsak a szüleim, és akkor elmentem egy nagyon színvonalas nyelviskolába, ahol csináltam 3szor 3 hónapos (középhaladó, haladó1, haladó2) kurzust és akkor sikerült. Igaz, csak a szóbeli lett meg, mert az írásbelin bal lábbal keltem fel, nagyon nehéz volt, eluntam a szótárazást és otthagytam az egészet. És aztán nem is egységesítettem.
De a lényeg az, hogy ha az ember elhatározza és csinálja, akkor akár külföldi tartózkodás és külföldi "segítség" nélkül is meg lehet csinálni viszonylag rövid idő alatt.
mi a nevük ezeknek a könyveknek?
tudsz címet mondani?
köszönöm szépen!
jol esnek a biztató szavak:)
igen ezek jó kis tippek:)
decemberben nem ártana nyelvvizsgázni:)
Én is 8 éves voltam, másodikos általánosban, amikor németül kezdtem tanulni. Középsuli végéig, azaz 18 éves koromig tanultam németül, majd az egyetem mellett jártam nyelvtanfolyamra heti egy alkalommal, igazából ekkor tanultam németül. Az iskolai nyelvoktatás nulla volt. Fél év múlva elmentem nyelvvizsgára és első próbálkozásra 75%-ot értem el, 80-tól volt meg a középfok, 60-tól az alapfok. Majd egy német barátommal németeztem csak szóban 2 hónapig heti egy alkalommal 2 órát, utána a szóbeli nyelvvizsgám 98%-os lett.
Szóva nem az év számít, hanem az oktatás színvonala.
Szerintem munka és iskola mellett, ha már van valamennyi szókincsed, akkor fél év alatt fel lehet készülni, ha minden nap foglalkozol vele és jó a memóriád.
Sőt, ha angolul nézel eleinte meséket, majd filmeket, az nagyon sokat segít.
persze munka és iskola mellett:)
mert mindkettőt csinálom.
További ajánlott fórumok:
- TELC középfokú nyelvvizsga
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Fel lehet készülni egy középfokú angol nyelvvizsgára 2, 5 hónap alatt?
- Ki menyi idő alatt készült fel a középfokú nyelvvizsgára?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- SOS! Összehozható ennyi idő alatt a középfokú német nyelvvizsga? (Euroexam)