Gyerekre gyűjtő anyák, apa nélkül (beszélgetés)
14 lombik, atyaúristen!
Elhiszem, hogy kiborult! :-(
Én anno több, mint 30 kg-t híztam a hormonoktól és csak egy részét sikerült azóta leadnom.
És most mi van vele? Sorban áll még?
Mi egyébként "csak" 1,5 évet vártunk, de mi nem ragaszkodtunk az újszülötthöz és a származása is mindegy volt.
Erre szigorú jogszabályok vannak, nem lehet megkerülni, akármilyen etnikumú az illető!
Amúgy, éppen eléggé körülnéztem már az etnikum háza táján, a lányaim is félig cigányok. Az ő nevelőszüleik (akik elvégezték a 300 órás tanfolyamot, vállalták, hogy hetente 1x végigcsörtessen az otthonukban a fél gyámhivatal és minden gyerekre adott fillérrel elszámoltak), akiknél ideiglenesen éltek a lányaink, míg döntöttek a sorsuk felől, ők full romák. Érdekes módon mégsem ebből éltek, rendesen dolgoznak a mai napig is és azért lettek nevelőszülők, mert szeretik a gyerekeket!
Nyilván nem minden nevelőszülő ennyire lelkiismeretes, de olyan nincs, hogy valaki pénzt kap a gyereknevelésért, közben nem teljesítette az ehhez előírt feltételeket! Lehet gyámként magadhoz venni egy rokongyereket, de attól te még nem leszel nevelőszülő, nem kapsz érte pénzt.
Ha ilyenről tudsz, akkor jelentsed a helyi gyámhivatalnál!
De attól még a sor elején maradsz, hogy egy vérszerinti anya elutasított. Nemsokára jön a másik telefon, ennyi.
Elhiszem, hogy nagy megrázkódtatás volt ez, de ennyitől nem kellett volna összetörni! A gyereknevelés ennél szerintem sokkal húzósabb... ;-)
Most hol tart az unokahúgod? Teljesen lemondott erről?
Gyámként, de nem nevelőszülőként! Tehát nem kap érte pénzt!
Nyugodtan fel lehet hívni a Tegyeszt és megmondják ők is.
Ez "a gyereket leadom, majd egy rokon kiveszi és meggazdagszik ezen" cimű történet urban legend! :-)
Nem veheti ki akárki a csecsemő és gyermekotthonból a gyereket! Csak nevelőszülő, ehhez pedig szigorú feltételeknek kell megfelelni, szigorúbbaknak, mint egy örökbefogadó szülő esetén! Pl. 300 órás tanfolyam, heti szintű ellenőrzés a lakásán, ez csak néhány elvárás.
Ezért kap a nevelőszülő kb. 60-70 ezer forintot az államtól, amelynek minden fillérjével el kell számolni.
Szerintem nem olyan jó biznisz ez! ;-)
Csak jól hangzik, mikor ilyen valótlanságokat kitalálnak, mert lehet vele lázítani a népet.
A mondatod első fele nem teljesen igaz, mert pl. az alapítványok, amelyek nyílt örökevfogadással foglalkoznak, csak újszülötteket adnak örökbe.
Inkább a titkos, Tegyesz-es örökbefogadásnál igaz, hogy nagyobb gyereket fogadnak örökbe, mert teljesen egyetértek az állításoddal, miszerint addig tologatják az aktáját a hivatalokban szegény gyereknek, míg lassan felnő... :-(
Az én lányaimat 10 hónapos korukban vették el a vérszerinti szüleiktől (akkor már negyedszerre kerültek kórházba súlyos alultápláltsággal, bántalmazással) és csak 2,5 éves korukban hozhattuk haza őket. Addig szépen üdültek a papírjaikon... meg persze a gyerekek jövőjén...
Tudjátok, mit nem értek?
Az örökbefogadásnál végigjáratnak mindent az emberrel, szigorú szabályoknak kell megfelelni. De mennyi kisgyereket lehet látni, akit vernek a szülei, nem törődnek vele, az utca neveli fel. Ha állami gondozásba veszik a nagymama ugyanabba a környezetbe visszaviszi pár hét múlva csak azért, hogy szép kis össszegeket akasszanak le a gyerek után. Ilyenkor miért nem érvényesek a jogszabályok?
:))))))
Ez jó!:)
Az értelmi képesség tényleg nem diploma függvénye.
Megnéztem az adatlapodon a kishölgyeket. Nagyon tündériek!:)
Ha a második lányommal valami történt volna (szerencse hogy nem!) én is az örökbefogadás mellett döntöttem volna. Sőt szóba került a 3. baba is (egyelőre kivárok, mi lesz a gyeddel), de akkor is inkább az örökbefogadás, mint a szülés mellett döntenék.
Jó ilyeneket olvasni! :-)
Mi "még csak" 1,5 éve vagyunk család, 3,5 évesek az ikreink, de már nem is emlékszem arra az időre, mikor nem voltak. Olyan, mintha mindig is együtt lettünk volna. Legalábbis a dobhártyám amortizációjából erre következtetek... :-D
M.o.-on szerencsére nagyon védik az anyák jogait egy ilyen helyzetben, de sajnos vannak olyan esetek, amikor ez visszaüt.
El sem tudom képzelni, milyen lehet az apáknak! :-(
Az örökbefogadásnál például egy teljesen "idegen" gyereket kapsz, nevelsz fel és szeretsz meg annyira, mintha te szülted volna. :-)
Jó esetben tudsz annyit a vérszerinti szülőkról, hogy nem voltak nemi betegek, de semmi mást nem tudsz róluk, sem a korukat, sem az életkörülményeiket, sem a családi anamnézist.
Ettől függetlenül sikeresen működik az örökbefogadás már nagyon régóta! Mi is kb. a nulla információra alapozva alapítottunk családot. :-)
Nem is kicsit...
Egyébként az ismerősöm már viccesen meg is jegyezte, hogy kezdi magát úgy érezni, csak kicsiben...
az ismerősöméknek több, természetesen csak adatokat tartalmazó, anonim adatlapot odaadtak és abból választottak.
Direkt olyat kerestek, aki külsőre és belsőre is hasonlít a férjre. :-)
További ajánlott fórumok:
- Nem vágyom gyerekre.
- Apák kihívása: cheerios torony az alvó gyerekre
- Elítélik e azokat a nőket akik nem vágynak gyerekre?
- Mi a helyes a gyerekre nézve?
- Milyen anya nélkül anyáknapját ünnepelni?/Már nincs velünk/
- Hol tudok utána nézni, hogy a Dániel nevet anyakönyvezik-e ékezet nélkül? Neten nem találtam.