Mi a helyes a gyerekre nézve? (beszélgetés)
Most már ő is tudja. Csak hát megsértődik, mert dühös még saját magára.
Egyszer engem is behúztak így a csőbe - mármint harmadiknak - csak ott az asszonyka lett terhes - akivel állítólag már "alig élt" a kapcsolat. Évekbe telt, mire összeszedtem magam és megbocsátottam magamnak, hogy így hagytam átvágni magam a palánkon...
Remélem képes leszel tartani a vonalat, nagyon nehéz lesz, de ha már ez a helyzet, csak így lehet nyugodt lélekkel kijönni belőle.
Sok erőt, a gyerek meg nagy ajándék lesz, az nem kérdés, és nem is volt az.
Csak kérdés az, hogy a másik család megtudná-e??
Mert azért ne csináljunk úgy, mintha a dilemma nagy része nem ekörül forogna-é..
Jól döntöttél!
Biztos fogsz találni egy olyan pasit,aki majd valóban téged szeret és akar,és felvállal mindenki előtt!
Ne bántsd forrest-et,igaza van...nem veled élt,hanem családjával....
Jó döntés, én is ezt tettem volna.:)
Kapok érte, de akkor is egyetértek!
Nincs jó megoldás, mert már elvált volna, ha vele akar új családot.
Ha pedig marad a családjánál, csak a pénzt látja az anya, gyerek.
Bár, ki tudja...láttam én már sokat.
Csak más intellektussal.
szerintem neked és a gyereknek se lennejó, hanem vállal fel és titokban járna látogatni
nehéz, de felejtsd el ezt a férfit,
azt hogy miért vállaltál így gyereket nem kérdezem,biztos meg van az okod rá, de én nem tettem volna
hát az az ő dolga :) a harag nem jó tanácsadó, ha van esze, később be fogja látni ezt
ha a pasi annyira jó volt, hogy lamúrozott és hempergett vele, sőt a gyerekét is megtartja, akkor ne legyen eszköz a bosszúra
De tudjátok, hogy döntött?
Mert csak köszönte és azt mondta; döntött.
a gyereknek joga van az apjahoz is.
en bizony birosagra mennek az apasag megallapitasa miatt es bizony kernem a tartasdijat.
a birosagon o (ha jol tudom) lemondhta a gyermekerol teljesen, akkor nem kotelezheto a gyerekkel kapcsolatban semmire sem.
a ferfirol most a velemenyemet megtartom magamnak.
Jobban tennéd, ha elmennél jó messzire, mert ha kibukik a dolog, nem tudhatod, a feleség mikor, hol aláz meg úgy, hogy legszívesebben elsüllyednél szégyenedben. S még az sem biztos, hogy a gyereket kihagyják a dologból.
Nem szép, de van ilyen.
Jobb lelépni, ha akarja, azt a 20-30 000 et különben is postán küldi.
Hát. Szerintem meg igazad van.
- Vállalja, nevére veszi és fizet x összeg gyerektartást akkor jöhet megnézheti.
- Ha meg nem vállalja, akkor ne is látogassa.
Amúgy ha meg nem tudod egyedül felnevelni és nem hajlandó anyagilag legalább támogatni ezek után, még azt is megteheted, hogy te pereled be őt. Mert amit ő tett az egyáltalán nem fair egyik nővel szemben sem. A helyedben megfenyegetném, ha nem fizet gyerektarást, bepereled.
Amikor azt mondják, apa és anya is kell egy gyereknek, akkor szerintem mindenki az "ideális" családra gondol, de sajnos tényleg létezik az az apa, és az az anya aki jobb lenne ha ne lenne...
Alapvetően amire egy gyereknek szüksége van, az minimum egy felnőtt aki stabil családi hátteret biztosít a számára. Nyilván az élete során kell hogy találkozzon női ill. férfi mintákkal, de ezek a teljes, hagyományos családban élő gyerekek számára sem feltétlenül csak a szülők köréből kerülnek ki ld. tágabb család, rokonok, barátok stb.
Persze tök jó ha úgy jön össze hogy egy anya és egy apa együtt képes felnevelni a gyereket, de egy csomó más helyzet van amiből nagyon jól is ki lehet jönni. És az is igaz, hogy az anya+apa felállás sem garancia semmire. A szülőn, szülőkön múlik hogy a kialakult formát hogyan töltik meg tartalommal.
Ha nincs szükséged az anyagi támogatására,szerintem ne engedd a gyerek közelébe! Nem azért,hogy megfoszd a gyereket az apjától,vagy,hogy így bosszúld meg,hogy nem téged választott,hanem a gyerek miatt! Milyen lenne,ha a gyerek,mikor felnő,élete nagy eseményére készülne (lehet ez egy focimeccs,vagy énekverseny),meghivná az apját,aki nem érne rá,mert a másik alomból a másik gyerekének épp szülinapi zsúrja van! Na,ezt nem tudom,hogyan lehetne elmagyarázni a gyerekednek,és ami még keményebb: hogyan dolgozná fel,hogy ő csak akkor a gyereke az apjának,ha az éppen ráér?!
A helyedben adnék esélyt magamnak és a gyerekemnek,hogy boldog élete legyen,nem pedig átjáróházat csinálnék belőle.
Én is megszakítanám vele a kapcsolatot,hiszen úgyis ezt akarja.Nem kényszeríteném rá a gyereket,abból úgyse sülne ki semmi jó.
Szerintem ez tisztább is lenne,és könnyebben elfogadná a gyerek is,mint azt hogy van is apám,meg nincs is.
Sokan jönnek azzal,hogy egy gyereknek apa is meg anya is kell,de én ezzel nem értek egyet.Olyan apa biztos nem kell aki nem akarja felvállalni.
Mondjuk a gyereknek biztos kellemetlen lesz szembesülnie azzal,hogy hogyan meg milyen kapcsolatba fogant...
További ajánlott fórumok:
- Nem vágyom gyerekre.
- Apák kihívása: cheerios torony az alvó gyerekre
- Elítélik e azokat a nőket akik nem vágynak gyerekre?
- Szerintetek 500 Ft órabér két gyerekre sok vagy kevés?
- 3 gyerekre milyen kedvezmények járnak?(utazás, étkezés, tankönyv, adó)
- Mikor a felnőtt gyerekre marad a szülő felügyeletének felelőssége