Gyed a második babánál (beszélgetés)
Lányom 2,5 éves volt amikor az öcsi született, tehát már gyesen voltam. Lányommal 45 körül volt a gyedem, a minimálbér után. Most még csak tgyást kaptam, de az majdnem annyi mint a gyed, 60-egynéhány ezer forint körül.
Én csak annyit tudok, nem értek hozzá, hogy kértek a munkáltatótól egy igazolást, hogy mennyit keresnék most. Azt mondták ki kell tölteni egy új munkaszerződést, de nem kötelező, csak akkor a régit veszik alapul.
Nagyon remélem, hogy a gyedem is lesz annyi mint a tgyásom!
Mit mondtak? Semmit. Ennyi és kész. Én nem reklamáltam, mert nem értek hozzá. De én is úgy tudom, hogy az előző évet veszik alapul, így mivel akkor GYED-en voltam, ennyi lett. Illetve a tgyás alatt valamivel több, közel annyi mint az előző gyed alatt.
Én egyébként ezért mondtam le a harmadik babáról szintén kis korkülönbséggel - akkor mennyit kapnék? 20 ezret? Hülye egy rendszer.
Nézd meg a naplóm...
Remélem, h minden rendben és érkezik a 2.Csoda, a kistesó. :-)
Ha Isten és az Angyalok segítenek!!
Ezúton is kérem Őket!
Küldtem egy jelet, s látom mi az újság a kistesóval. Hát nálunk a kisfiam másfél évre jött össze... Remélem a kistesó hamarabb beugrik! :D
Minden esetre nektek sok sikert!!!!
Ezen vagyok én is kiakadva.
De azok alapján, amit itt írnak, akkor inkább visszamegyek 180 napra dolgozni és azután legalább kapok normális összegű gyedet.
De lesz. Mert a jelenlegi gyededet a fizudból számolták, ami ugye magasabb volt.
Ha már eleve az fizudhoz képest alacsonyabb gyed átlagát veszik, akkor logikus , h valamivel kevesebbet kapsz majd a 2.baba után járó Gyedért. (sztem)
A gyed csak két éves koráig jár.
Ha betölti, gyes-en leszel, ha nem mész vissza dolgozni.
Ha él a szerződésed, mikor megszületik a 2.baba, akkor ismét jogosult leszel Gyedre, de akkor már valszeg kevesebb lesz az összege, mivel a Gyes eléggé lehúzza az átlagot.
(Úgy tudom, h a gyedet az előző évi átlagjövedelmeből számolják.)
Gyedből-gyedbe léptél, s nem ugyan annyit kaptál?
Na ez jó...
Sziasztok!Hátha valaki okosabb mint én vagy pont ebben a cipőben jár......
Az lenne a kérdésem hogy most gyeden vagyok a fiammal,és a max ellátást kapom.
Leegyszerűsítve:milyen gyedet fogok kapni ha a kicsi megszületik Domi 3 éves koráig,,,,,illetve milyet ha a kicsi csak Domi 3 és fél éves korában születik meg??Itt is mindíg az előző évet nézik ?Még akkor is ha nem mennék vissza dolgozni a két gyermek között???
További ajánlott fórumok:
- Ha gyes alatt szülnék mi alapján számítanák a 2. babánál a tgyás-t és a gyed-et?
- Mikor vállaljam a második babát? (gyed tekintetében)
- Mennyire kell bejelentve lennem, hogy megkapjam a maximális GYED-et majd? Előző GYED járt le áprilisban, novemberben jön a második baba.
- Második babánál hány éves korától kapok gyest?
- Nektek is a második babánál nagyobb volt a hasatok?
- Terhességi tünetek (hányinger, stb) második babánál