Miért nincs többféle részmunkaidő? (beszélgetés)
10. papája (válaszként erre: 3. - Lompika2)
tegnap 17:27
Állami cég, köztisztviselői állás.
9. globus (válaszként erre: 8. - Lompika2)
tegnap 16:11
En lepődtem legjobban meg 38 év után, mik vannak...
8. lompika2 (válaszként erre: 4. - Globus)
tegnap 15:54
Vállalkozásnak dolgozom nagyon rég óta. Ezért nem tudok ilyesmit.Itt még a nyolc óra sem elég...😀
7. hajnallányka (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 15:34
Van itt is,nekem kettő is van.
6. birebora
tegnap 14:56
Nálunk is lehet bármilyen részmunkaidő.
5. Alnisa (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 14:48
Mert annyi munkával, annyi pénzzel nem él meg itt. Illetve a legtöbb helyen nem elég olyan kevés munkaóra, hogy elvégezd a munkád.
4. globus (válaszként erre: 3. - Lompika2)
tegnap 14:15
Két évig voltunk közalkalmazottak. Ruhapénz kivételével mi is megkaptunk sok juttatást. Előtte-utána vállalkozásban semmit.
3. lompika2 (válaszként erre: 2. - Papája)
tegnap 14:09
Állami cég,vállalkozás,nagyvállalat? Hol voltak ilyen rendesek?
2. papája (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 11:50
Létezik nálunk is. Én is dolgoztam 6 órában. A lényeg, hogy a minimálbér meglegyen, akár 1 órában is, mert akkor a nyugdíjszámításnál teljes évnek számít.
Sok LIDL munkát eleve így hirdetnek.
Gondolom, azért nem élnek az emberek a lehetőséggel, mert sajnos a legtöbb helyen még teljes munkaidőben is csak minimált fizetnek.
A mi munkahelyünkön nem volt részmunkaidő, így kértem és azonnal beleegyeztek. 6 órában mindent megkaptam, amit a 8 órások, így szabadság, kafetéria, ruhapénz, stb...
tegnap 08:29
Beszélgettem egy Svájcban élő hölggyel és mesélte, hogy ott akar 10%-ban is lehet dolgozni, de akár 33%-os, 60%-os munkarend is leheg. Nálunk miért nincs ilyen lehetőség?
További ajánlott fórumok:
- Örülnék ha több részmunkaidős állás lenne, mert így 50...
- A 4 órás részmunkaidős állás heti óraszámát tényleg megemelték 20 óráról 32 órára? Hol tudok utána nézni? Köszi.
- Milyen feltételekkel vállalhatok részmunkaidős állást?
- Júniusra várom az első gyermekemet. Leszázalékolt vagyok, de részmunkaidőben dolgozom. Járna betegszabadság az én esetemben?
- Másodállás, részmunkaidő!?
- Táppénz, gyed, gyes. Két részmunkaidős hely után? Ismertek olyat aki ilyen helyzetben volt?