Milyen feltételekkel vállalhatok részmunkaidős állást? (tudásbázis kérdés)
Teszek egy próbát, majd utána beszámolok.
(Ha gyet-en lennék, akkor nem a munkáltatóm fizetné utánam a járulékokat?)
Nem a GYET kell, arról lemondanék, nekem annyi kellene csak, hogy kevesebb bérért, kevesebbet dolgozzam.
Három gyerek van, egy kamaszodó, egy hamarosan sulit kezdő és egy ovis. Nekem napi két óra mínusz a munkahelyen, a gyerekekre fordítva nagyon jól jönne.
Tehát napi hat óra...
Még egyszer mondom, nem a GYET érdekel. Engem az érdekel, hogy erre hivatkozva, vállalva a kevesebb bért, egy ideig dolgozhatok-e részmunkaidőben?
Tehát, ha odaállok a munkáltatóm elé, hogy bocs, de erre- és erre a jogszabályra hivatkozva szeretnék kevesebb időt dolgozni naponta. A munkáltató köteles ezt biztosítani? Vagy csak a rugalmasságában bízhatok?
nem értem, a főállású anya az, akinek legalább három gyermeke van, és ezért az államtól kvázi fizetést kap, ugye? ez nem ugyanaz, mint gyed mellett dolgozni.
nem ismerem a jogszabályt, könnyen lehet, hogy emellett még x órát dolgozhat részmunkaidőben, de nekem a heti 30 óra így látatlanban soknak tűnik ehhez....
Sziasztok!
Olvastam ma valahol, hogy valaki, miután gyedről visszament dolgozni, főállású anyaként részmunkaidőben dolgozik. Nem napi 8 órát, hanem úgy emlékszem 6-ot?
Ilyen tényleg van?
Nem akarok főállású anya lenni, nem akarom igénybevenni az anyasági segélyt, vagy mi az.
Csupán azért érdekel, mert vállalnám, hogy kevesebbet keressek, de hamarabb hazaérjek a melóból. Három gyerek mellett nem mindegy, hogy délután ötre szedem össze mindet, vagy három után.
További ajánlott fórumok:
- Mik a feltételei egy kisbaba örökbefogadásának? Hova kell fordulni?
- Önbizalom - feltételes vagy feltétlen?
- Örülnék ha több részmunkaidős állás lenne, mert így 50...
- Turkáló nyitás feltételei
- Államilag finanszírozott, nappali tagozatos egyetemista vállalhat részmunkaidős munkát? (nem diákmunka)
- Sikerült valakinek Hatvan környékén gyes mellett részmunkaidös állást találni?