Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen étellel "traumatizáltak" kiskorodban? fórum

Milyen étellel "traumatizáltak" kiskorodban? (beszélgetés)

1 2
53. csemár (válaszként erre: 51. - Babyapocakban)
ma 11:38

Nem találod ki?

Az 50-es években voltam kisgyerek. Akkor még kiskanállal "mérték" a D-vitamint.

52. babyapocakban (válaszként erre: 41. - Lady Lavender)
ma 09:47
Ami már rezeg 😂
51. babyapocakban (válaszként erre: 44. - Csemár)
ma 09:36
Jesszasz, de miért???
ma 09:07
Nem volt ilyen.
49. kispocok (válaszként erre: 43. - Egyed Egon)
ma 09:07
Imádom :D nyáron frissen, hidegen is eszem. Télen nem csinálok, fagyasztott nem finom.
48. kispocok (válaszként erre: 24. - Fokhagyma)
ma 09:06

:D Rokonok vagyunk?

Eszembe jut még a főtt kukorica, szintén gyerekkori rossz emlék, gyomorrontás okán évekig nem ettem, most már néhány szem saliban elfér de magában brr.

ma 09:02

Tejjel. 6 éves voltam kb., nem akartam vacsorázni, anyám belém erőltetett egy pohár tejet. Azóta sem tudom meginni. Úgyhogy tulajdonképpen hálás lehetek neki.

Én azzal a vonallal értek egyet, amely szerint a tej nem emberi táplálék, nem egészséges - úgyhogy köszönöm anyámnak, hogy nem kellett leszoknom róla. 🙃

46. libikóka (válaszként erre: 45. - Libikóka)
ma 08:52
kakaós
ma 08:47

Otthon semmivel.

Viszont volt egy időszak amikor két néni vigyázott rám,,főleg amikor beteg voltam.

Ott mindent meg kellett ,,volna" enni:)

A paradicsomos ételek,a sóska,és a banán,,volt a mumus.

Aztán szóltam anyunak és vége lett:)Utána a keresztanyja vigyázott rám,,ha kellett,,ő mindig csinált nekem kakós cukrot kispohárba:DD

44. csemár (válaszként erre: 1. - Babyapocakban)
ma 08:04
Csukamájolaj...
ma 01:30

Paradicsomos káposztát sose nem szerettem!

A tökfőzeléket viszont mindenki utálja rajtam kívül! 😋🎃

42. vigyefene (válaszként erre: 41. - Lady Lavender)
tegnap 23:16
Igen, zsíros.
41. Lady Lavender (válaszként erre: 27. - Channa*)
tegnap 23:06

Mi az a "kover hus"?

Zsiros?

40. Lady Lavender (válaszként erre: 17. - Shya)
tegnap 23:02
En azt ugy szerettem!
39. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Babyapocakban)
tegnap 22:58

Rantott hal. De miutan vegighanytam par lakast es utcat, nem eroltettek.

A galambbegy salata a mumusom. Azt nem eroltettek, de azt is kihanyom 1-2 ora alatt.

tegnap 21:02

Spenót, hal

A spenót ahol bement ki is jött. Felnőttként nincs gond. Igaz a halat most is kerülöm.

37. Regin_a (válaszként erre: 1. - Babyapocakban)
tegnap 20:24

Hal

Egyszer a kórházban príma vékony rántotthúst adtak. Azt mondta az egyik betegtárs, milyen jól csinálják itt a halat. Azonnal féretoltam a maradékot, pedig szálka sem volt benne

tegnap 20:09
Sós túrós cuccoktól rosszul vagyok, a kapor sem segít a helyzeten, borsos kalács, paradicsomos káposzta, francia saláta, kaszinó tojás, káposztás tészta... mindenhez van rossz gyerekkori emlék.
35. andi6020 (válaszként erre: 1. - Babyapocakban)
tegnap 20:09
Semmit nem erőltettek. Annak mi értelme?
34. globus
tegnap 20:05
Barátnőm unokája nem eszik mást, csak kenőmájast, mákos tésztát, palacsintát, kakaót. Nem sovány, fejlődik, és nem is beteges. Védőnő szerint rá kell hagyni, majd megjön az érdeklődése.
tegnap 19:59

Spenót és a rakott krumpli.

A vicc az, hogy 17éve mióta magam főzöm, azóta megeszem mindkettőt .

tegnap 19:55
Oviban a franciasaláta. Kb. 20 éves koromig a világból ki tudtak volna űzni vele.😅
31. SzuzyF (válaszként erre: 1. - Babyapocakban)
tegnap 19:43
Sosem erőltettek rám semmit. Csak annyit kértek, hogy kóstoljam meg az ételt, de ha nem ízlik, akkor ne egyem meg.
tegnap 19:18

Otthon kevesebb ilyen volt jellemző, inkább oviban, sulis menzán.

Tojásleves, sóska, spenót, tökfőzelék, finomfőzelék, zöldbab, paradicsomleves, tepertős pogácsa, gesztenyepüré, kapros dolgok, téli fagyi.

Ezek közül azóta csak a zöldbabot eszem meg.

tegnap 19:06
Otthon nem volt divat a válogatás, szerencsére nem is voltam válogatós. A szüleim viszont tudták, hogy egy-két dologtól undorodom, és azt soha nem kellett megennem. Pl. a zsíros húst vagy a csirkelábat. Még kocsonyát is készítettek nekem külön, mert nem bírtam volna megenni a sok porcos cuccot benne, ők viszont azt szerették, tehát kétféle kocsonya készült. De olyan nem volt, hogy most nincs kedvem megenni a főzeléket, és kapok helyette mást.
tegnap 17:09

Nem volt ilyen.

Ha valamit nem szerettem, akkor éhen maradtam. Senkit sem érdekelt.

Én szeretem a tökfőzeléket, spenótot, sóskát is. Bár ezeket felnőttként ettem először, mikor magamnak elkészítettem.

tegnap 17:03

Az oviban volt több étel, amit belémtömtek, mert nem akartam megenni.

Elég válogatós voltam már akkor is, ami otthon nem okozott gondot, de az óvó néniket zavarta.

Tehát, tökfőzelék. Még a szagát sem bírom azóta sem. Belémtömték, majd én visszaraktam nekik a tányérba és az asztalra. Aztán kaptam azért, mert oda hánytam, pedig ők tehettek róla.

Kövér hús. Ezt is belémtömték, azt is kihánytam.

Azt hiszem többször nem történt ilyen. A szüleim is szóltak nekik, hogy ne tegyék ezt.

26. Nénje
tegnap 17:00
A kapros-túrós süteménnyel.Kínáláskor csak azt kérdezték,hogy kérek-e túrós sütit,de azt elfelejtették mondani,hogy kapros is.Az első harapásnál jött a nem várt édes íz helyett a kapros,és nem köphettem ki.
tegnap 15:51
Engem semilyennel. Örültem ha volt mit enni.
24. fokhagyma (válaszként erre: 22. - Kispocok)
tegnap 15:50
Soha semmiféle ételt nem erőltettek rám, igaz, válogatós se voltam. Anyukámnak csak arra kellett figyelni, hogy a két bátyámnak felváltva legyen a húslevesben a tészta. Az egyik a cérnametéltet szerette, a másik az apró kockára vágottat. Nekem meg mindegy volt. A bátyáim meg számontartották, hogy kinek a kedvére készült a tészta legutóbb. Persze azért ők is megették mindegyiket.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook