Milyen étellel "traumatizáltak" kiskorodban? (beszélgetés)
Nem találod ki?
Az 50-es években voltam kisgyerek. Akkor még kiskanállal "mérték" a D-vitamint.
:D Rokonok vagyunk?
Eszembe jut még a főtt kukorica, szintén gyerekkori rossz emlék, gyomorrontás okán évekig nem ettem, most már néhány szem saliban elfér de magában brr.
Tejjel. 6 éves voltam kb., nem akartam vacsorázni, anyám belém erőltetett egy pohár tejet. Azóta sem tudom meginni. Úgyhogy tulajdonképpen hálás lehetek neki.
Én azzal a vonallal értek egyet, amely szerint a tej nem emberi táplálék, nem egészséges - úgyhogy köszönöm anyámnak, hogy nem kellett leszoknom róla. 🙃
Otthon semmivel.
Viszont volt egy időszak amikor két néni vigyázott rám,,főleg amikor beteg voltam.
Ott mindent meg kellett ,,volna" enni:)
A paradicsomos ételek,a sóska,és a banán,,volt a mumus.
Aztán szóltam anyunak és vége lett:)Utána a keresztanyja vigyázott rám,,ha kellett,,ő mindig csinált nekem kakós cukrot kispohárba:DD
Paradicsomos káposztát sose nem szerettem!
A tökfőzeléket viszont mindenki utálja rajtam kívül! 😋🎃
Mi az a "kover hus"?
Zsiros?
Rantott hal. De miutan vegighanytam par lakast es utcat, nem eroltettek.
A galambbegy salata a mumusom. Azt nem eroltettek, de azt is kihanyom 1-2 ora alatt.
Spenót, hal
A spenót ahol bement ki is jött. Felnőttként nincs gond. Igaz a halat most is kerülöm.
Hal
Egyszer a kórházban príma vékony rántotthúst adtak. Azt mondta az egyik betegtárs, milyen jól csinálják itt a halat. Azonnal féretoltam a maradékot, pedig szálka sem volt benne
Spenót és a rakott krumpli.
A vicc az, hogy 17éve mióta magam főzöm, azóta megeszem mindkettőt .
Otthon kevesebb ilyen volt jellemző, inkább oviban, sulis menzán.
Tojásleves, sóska, spenót, tökfőzelék, finomfőzelék, zöldbab, paradicsomleves, tepertős pogácsa, gesztenyepüré, kapros dolgok, téli fagyi.
Ezek közül azóta csak a zöldbabot eszem meg.
Nem volt ilyen.
Ha valamit nem szerettem, akkor éhen maradtam. Senkit sem érdekelt.
Én szeretem a tökfőzeléket, spenótot, sóskát is. Bár ezeket felnőttként ettem először, mikor magamnak elkészítettem.
Az oviban volt több étel, amit belémtömtek, mert nem akartam megenni.
Elég válogatós voltam már akkor is, ami otthon nem okozott gondot, de az óvó néniket zavarta.
Tehát, tökfőzelék. Még a szagát sem bírom azóta sem. Belémtömték, majd én visszaraktam nekik a tányérba és az asztalra. Aztán kaptam azért, mert oda hánytam, pedig ők tehettek róla.
Kövér hús. Ezt is belémtömték, azt is kihánytam.
Azt hiszem többször nem történt ilyen. A szüleim is szóltak nekik, hogy ne tegyék ezt.
További ajánlott fórumok:
- Ti milyen feltétellel engedtek be takarítőnőt/bejárónőt a lakásotokba?
- Édesanyád milyen könyvből, mesekönyvből olvasott kiskorodban?
- Mi szerettél volna lenni kiskorodban?És végül mi lettél?
- Ha nem ettem mág cukkinit, milyen étellel kezdjem a fogyasztását?
- Anya, kiskorodban te sem tudtál számolni?
- Zártkertet milyen feltétellel minősítenek át?