Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 5 éves gyereket, és 6 hónapos kisbabát elvinnétek a nagypapa temetésére? fórum

5 éves gyereket, és 6 hónapos kisbabát elvinnétek a nagypapa temetésére? (beszélgetés)

ma 16:02
Amikor édesapám meghalt fel nem merült, hogy az unokáim ne jöjjenek 5 és 3 évesek voltak. (dédszülőjük volt, nagyon szerette őket). El lehet ezt szépen mondani. Az ég világon nem lett semmi bajuk.

Nem az én gyerekemről van szó, én egy rokon vagyok. Az elhunyt menyével beszéltem, és ő mondta, hogy viszi majd a gyerekeket. Már többször volt, hogy ott hagyta a mamákra a kicsit is, lefejt tejjel. De most jönnek a temetésre a szülei is, a nagyszülei is, testvérek, mindenki. Az 5 éves kb 3x találkozott az elhunyt papával.

Nem tudom majd hogyan viselik. De lehet majd a Dédik sétálnak velük a temetőben addig azt mondta.

Őszintén szólva én sem vinném az enyém. De én 5 évesen sem.

ma 14:20
Igen.
26. Görögtánc (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 13:53
Ha szeretne és tud is viselkedni, az 5 évest igen. El lehet már akkorának magyarázni a saját szintjén.
25. Pipi57
ma 13:35

Az én fiam 5 és fél éves volt, amikor meghalt az Apukám.

A gyerekem nagyon szerette a nagyapját és ő is viszont,mert a fiam volt a legkisebb unoka.El sem tudtuk volna képzelni,hogy ne vigyük el a temetésre.Semmilyen törést nem okozott a gyerekben,és amikor közösen meglátogattuk apukámat a temetőben,mindig megjegyezte."Itt alszik nagyapa",és megsimogatta a sírkövét.

ma 13:21

Ha szoros volt a kapcsolat és az 5 éves szeretne menni, vinném. Az élet velejárója a halál. A 6 hónapos meg úgy sem ért belőle semmit. Valószínű, hogy a babakocsiba végig alussza a szertartást.

Részvétem:(

23. Sirga (válaszként erre: 15. - Papája)
ma 12:41

"Ez csak mostanában divat, hogy a gyerekeket nem viszik el a temetésre." - Ez így nem igaz.

A kérdésre válaszolva: ha az 5 éves szeretné, elvinném. Egyébként nem.

22. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 12:40
Biztos hogy nem, az ötévest meg megsem kérdezem.
21. globus
ma 11:13
Nem.
20. Alnisa
ma 11:08

Nem.

A 10 éves lányom nem vittük se anyu, de apu temetésére.

Én voltam anno a nagyszüleim temetésén, mert ne mvolt hová tenni minket.

De én nem vittem a lányom, nincs erre szüksége, e nélkül is látja a fájdalmat.

Ha meg koporsós a temetés és még halottat is látja, akkor meg nagyon nem!!

19. eunuch
ma 09:41
El.
18. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 09:21
Az 5 évest igen, a kicsit nem.
ma 09:16

Mindenképpen valamilyen megoldást keresnék a 6 hónapos babád felügyeletére a temetés idejére.

Kiszámíthatatlan, hogy egy ekkora baba mikor sír fel. Hogy kezelnéd a helyzetet a szertartás alatt?

Csak a saját döntésemet mondom az ötévessel kapcsolatban is. Nem vinném őt sem. A temetést követően vinném csak ki a nagypapa sírjához. Voltam én már olyan temetésen, ahol hangos zokogás volt, rosszul is lett valaki. Ki tudja, hogy a nagypapa temetése hogy zajlik majd. Amit említettem, egyedi eset, de bármikor bárkivel előfordulhat.

Az ötéves gyerekedet te ismered, te tudod, mennyire érett. Te tudod azt is, hogy mennyit beszélgettetek a nagypapa haláláról, hogy fogta fel. Azt is csak te tudhatod, hogy a temetésen résztvevők viselkedése milyen érzelmeket vált majd ki az ötévesből.

Tanácsokat kaptál, a döntés a tiéd.

Részvétem a nagypapa halála miatt.

ma 08:51
Az a véleményem mint a legtöbbeknek,,a kicsit nem ,,a nagyobbat persze az ő szintjén felkészítve,,nem dramatizálva,igen.Bár ezt is gyereke válogatja.
ma 08:48

Ez csak mostanában divat, hogy a gyerekeket nem viszik el a temetésre.

A halál az élet része, velejárója. A gyerek szembesül az elmúlással is, ami nem baj. A maga módján el lehet neki magyarázni mi történik, így az elmúlást is jobban megérti és fel tudja dolgozni.

5 éves voltam, (50-es évek) amikor a szeretett nagymamám meghalt. Ott voltunk gyerekek a virrasztásnál, a temetésnél. Láttuk a halottat a koporsóban. Mégis az maradt meg bennem és a többi gyerekkorban átélt temetésből, hogy néztem a virágokat, koszorúkat, hogy azok milyen szépek. Az ünnepélyesség maradt meg bennem.

Később hónapok múlva fogtam fel, hogy nincs nagymamám, de megértettem.

A 6 hónapos meg semmit nem fog fel.

14. Neee
ma 08:42
Nem.
13. hottie (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 08:13
Az 5 évest igen, a picit nem.
12. cicosz
ma 07:50
igen
11. ssueB
ma 07:24

4 hónapos anyatejesem nem vittem.

Napokkal előtte készülni kezdtem rá, fejtem tejet, amit mama oda tudott adni neki, míg mi odavoltunk (apai dédpapa halt meg, az én anyukám vigyázott addig a gyerekekre).

Ha valahogy megoldható, én nem vinném.

ma 06:00
Nem.
9. brandy85 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 22:42
Igen,el is vittem anno.
tegnap 22:11
Nem
tegnap 21:10
A 6 hónapost semmiképp, az 5 évest igen - ha tud viselkedni.
tegnap 21:08
Az 5 évest igen, a kicsit nem.
tegnap 21:03
Nem
tegnap 20:41
nem
3. Pulcsis (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 20:38
Nem
2. Piroska52 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 20:37
Nem.
tegnap 20:27
A 6 hónapos még anyatejes és másként nem megoldható, az 5 éves meg mindenképp menni szeretne.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook