Nagymama temetésére koszorú, de milyen? (tudásbázis kérdés)
Fogadd őszinte részvétem.
Nincs szabály, annyi szál virágból csináltasd, amennyit a pénztárcád megenged. Lehetőleg a Nagymama kedvenc virágaiból álljon. Azzal ne törődj, hogy kinek mi a véleménye!
Az unokáknak nem kell "egyen-koszorút" vinni.
Köszönöm a tanácsot, nekem is ez volt a gondolatom.
A krizit szerette a leginkább, telis-tele volt a kertje szebbnél-szebb virággal. Így abból lesz.
A narancs és sárga árnyalatúra voksoltunk, a fehér, az olyan "semmilyen" szerintem. De amit kinéztünk azok nagyon szépek.
Csütörtökön lesz a temetése...:-(
Fogadd öszinte részvétem
Nincs semmi szabály. Nem kell feltétlen külön- külön venni.Szoktak többen is összedobni pénzt és egy nagy koszorút vesznek.Úgy irassák meg a szalagot, hogy unokáidtól. Álltalában igy az egyedülállók szokták. AS családosok vesznek külön, de akkor csak közepest.
Olyat vegyetek ami tetszik, vagy a mi a kedvenc virága volt. Álltalában idösnek vörös szegfű, fiatalnak fehér.
Szia gabika0630, örülök, hogy sikerült megrendelni, leírásod alapján szép lesz a koszorú.
Kitartást a szertartáshoz!
Sziasztok!
Megrendeltem. Nagyon halvány rózsaszín szegfűk, körbe kardvirág. Nem mertem Szaszy a tanácsod miatt a gerberát. Képről választottam, szerintem szép lesz, meg egy idézetes szalag.
Köszönöm mégegyszer!
Klárika, köszönöm szépen... már nem dolgozom a szakmában, áttértem aktatologató irodai munkásnak.... ám jelenleg még ezt sem mondhatom el magamról, mert munkanélküli vagyok :D
Ám a dicséretet köszönöm, az mindig jól esik az embernek. Tudod,az ember a birkát többször meg tudja nyírni, levágni azonban csak egyszer. Én mindig így álltam a vevőkhöz, és vissza is jártak mindig... a mai napig ;)
Köszönöm mindenkinek az együttérzést és a hozzászólást!
Kricat! Őszinte részvétem papád miatt!
Szaszy! Megfogadom a tanácsod.
sziasztok Az én papámnak holnap lesz a temetése:-(
Mi (férjem, lányom, én) külön csináltatunk egy koszorút, hisz már egy család vagyunk.
Anno, mkor még nem volt családom, a szülőkkel együtt szerepeltem illetve szerepeltek az unokák egy koszorún.
Persze ha az unokák között lyan szoros a kötelék, akkor nyugodtan lehet egy unokás koszorút is csináltatni.
Sajnos azt kell mondjam, rohadtul mindegy!!!!!
Fogadd részvétem, tudom mit érzel!
Mi az öcsémmel, olyan koszorút csináltattunk, hogy egy nagyon nagy koszorú alapra, két egyforma kis koszorút köttettünk. A felírat mindkettőnknek más volt, de a virágok egyformák!
Nem tudom, érted-e?
Szia,
mint virágkötő próbálok most a segítségedre lenni:
- az egyforma koszorút azért szokták alkalmazni, mert így nincs rivalizálás a családon belül, max színben térnek el, hogy legyen egy kis különbség
- hány szál legyen, ebben a pénztárcád döntsön, hisz a Nagymama már nem fogja örömét lelni -ezen a világon- a rá költött dologban.
- szívből jöjjön, olyan legyen, amilyet ajándékba is adnál neki (természetesen a virágra gondolok)
- gerberát ebbe a nagy melegben nem javasolnék, mert sokszor a ravatal végét sem éli túl (akármennyire is friss volt)
- margarétakrizantént, szegfűt, kardvirágot (kizárólag a szélére) javasolnék
- klarika5 "sajnos" nem csak vidéken téma az hogy ki milyet, mekkorát, milyen felirattal.... Én a pesterzsébeti temetőnél dolgoztam, ott ez rendszeres volt. :(
- mivel család vagytok, egy kisebb fekvőkoszorú (normál) lenne ideális, vagy ha kreatív a virágos, akkor egy nagyobb sírcsokor (15-20 virággal gondolkodva
mint embertársad írok most:
Őszinte részvétem!
Remélem tudtam segíteni
Köszönöm:(((
Azért kérdem, mert mikor meghalt a párom nagypapája 4 éve, a 2 tesója és mi gerberából csináltattuk, 15 szálból, és mind a hárman más színből, de formája, fajtája azonos volt.
Csak az öcsém, és unokaöcsém mint unokák nem keresők, tehát a családdal közös koszorú lesz, én adok csak külön, mivel már saját családom van.
DE ha nincs iratlan szabály, akkor majd érdeklődöm holnap a virágosnál.
Köszönöm mindenkinek!
Kérlek ne haragudj...
Őszinte részvétem!
Én ezekről még nem is hallottam, hogy db. szerint kell és egyforma kell:(
Szerintem a szeretet határozza meg mit és mennyit visz valaki!
Bár, Mindenkit életében kell szeretni! Halála után egy malomkeréknyi koszorú sem jelent semmit!
Érdeklődd meg a helyi szokásokat mindenhol más,akár a helyi virágostol általában elmondják hogy szokták....
Itt ahol most lakok az a szokás hogy az unokák külön csináltatnak egyformát esetleg más más szinböl...van ahol a családiba szállnak bele.Mikor az én mamim halt meg én különálló vagyok csináltattam külön a családom nevében,a szülői házban lakó unokatesóim és az én tesóm benne voltak a családiban.....szóval helyileg váéltozik,amugy meg ahogy te akarod.
Szia!
Szerintem nincs konkrét szabály...
A lényeg, hogy a szívedből jöjjön.
Egyetlen dologra figyeltünk mikor a nagypapám meghalt idén, hogy a családban ne legyen egyforma virágú, színű, felíratu stb...
Nekem fontos volt, hogy ne a szokott szöveg legyen, hanem az első gondolat ami eszembe jutott mikor megtudtam....
Fogadd őszinte részvétem!
sajnos - vagy inkább szerencsére - nem tudom.
Sajnálom a nagymamát:(
Nem hiszem, hogy kötődne hozzá szabály.
Ha a család megbeszél valamit, akkor esetleg, ha nem akkor csináljon mindenki olyat, amit tud, tetszik neki.
Sziasztok!
AZ lenne a kérdésem, hogy hány szál virágból kell? Van erre valami szabály? Az összes unokának egyformát kell? Mert ilyet is hallottam.
Köszönöm!