Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 5 éves gyereket, és 6 hónapos kisbabát elvinnétek a nagypapa temetésére? fórum

5 éves gyereket, és 6 hónapos kisbabát elvinnétek a nagypapa temetésére? (beszélgetés)

1 2
jan. 12. 00:29
en nem vinnem el.
jan. 10. 15:14
nem vinném el
32. Myra
jan. 8. 22:27
Én nem vittem el, mégis nagyon megviselte. 4 éves volt.
jan. 8. 22:22
A 6 hónapos nem fogja fel, annak mindegy, az 5 évest viszont biztos megviselné. Tízen évesen meg már elég érett hozzá. Az 5 évessel rossz ötlet, főleg ha szerette az elhunyt rokont és tudja miért mentek oda. Emiatt rossz ötlet (szerintem).
jan. 8. 21:13
Egyiket sem. 8 évesen voltam nagymamámen nem jó emlék.
jan. 8. 16:02
Amikor édesapám meghalt fel nem merült, hogy az unokáim ne jöjjenek 5 és 3 évesek voltak. (dédszülőjük volt, nagyon szerette őket). El lehet ezt szépen mondani. Az ég világon nem lett semmi bajuk.
jan. 8. 14:24

Nem az én gyerekemről van szó, én egy rokon vagyok. Az elhunyt menyével beszéltem, és ő mondta, hogy viszi majd a gyerekeket. Már többször volt, hogy ott hagyta a mamákra a kicsit is, lefejt tejjel. De most jönnek a temetésre a szülei is, a nagyszülei is, testvérek, mindenki. Az 5 éves kb 3x találkozott az elhunyt papával.

Nem tudom majd hogyan viselik. De lehet majd a Dédik sétálnak velük a temetőben addig azt mondta.

Őszintén szólva én sem vinném az enyém. De én 5 évesen sem.

jan. 8. 14:20
Igen.
26. Görögtánc (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 8. 13:53
Ha szeretne és tud is viselkedni, az 5 évest igen. El lehet már akkorának magyarázni a saját szintjén.
25. Pipi57
jan. 8. 13:35

Az én fiam 5 és fél éves volt, amikor meghalt az Apukám.

A gyerekem nagyon szerette a nagyapját és ő is viszont,mert a fiam volt a legkisebb unoka.El sem tudtuk volna képzelni,hogy ne vigyük el a temetésre.Semmilyen törést nem okozott a gyerekben,és amikor közösen meglátogattuk apukámat a temetőben,mindig megjegyezte."Itt alszik nagyapa",és megsimogatta a sírkövét.

jan. 8. 13:21

Ha szoros volt a kapcsolat és az 5 éves szeretne menni, vinném. Az élet velejárója a halál. A 6 hónapos meg úgy sem ért belőle semmit. Valószínű, hogy a babakocsiba végig alussza a szertartást.

Részvétem:(

23. Sirga (válaszként erre: 15. - Papája)
jan. 8. 12:41

"Ez csak mostanában divat, hogy a gyerekeket nem viszik el a temetésre." - Ez így nem igaz.

A kérdésre válaszolva: ha az 5 éves szeretné, elvinném. Egyébként nem.

22. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 8. 12:40
Biztos hogy nem, az ötévest meg megsem kérdezem.
21. globus
jan. 8. 11:13
Nem.
20. Alnisa
jan. 8. 11:08

Nem.

A 10 éves lányom nem vittük se anyu, de apu temetésére.

Én voltam anno a nagyszüleim temetésén, mert ne mvolt hová tenni minket.

De én nem vittem a lányom, nincs erre szüksége, e nélkül is látja a fájdalmat.

Ha meg koporsós a temetés és még halottat is látja, akkor meg nagyon nem!!

19. eunuch
jan. 8. 09:41
El.
18. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 8. 09:21
Az 5 évest igen, a kicsit nem.
jan. 8. 09:16

Mindenképpen valamilyen megoldást keresnék a 6 hónapos babád felügyeletére a temetés idejére.

Kiszámíthatatlan, hogy egy ekkora baba mikor sír fel. Hogy kezelnéd a helyzetet a szertartás alatt?

Csak a saját döntésemet mondom az ötévessel kapcsolatban is. Nem vinném őt sem. A temetést követően vinném csak ki a nagypapa sírjához. Voltam én már olyan temetésen, ahol hangos zokogás volt, rosszul is lett valaki. Ki tudja, hogy a nagypapa temetése hogy zajlik majd. Amit említettem, egyedi eset, de bármikor bárkivel előfordulhat.

Az ötéves gyerekedet te ismered, te tudod, mennyire érett. Te tudod azt is, hogy mennyit beszélgettetek a nagypapa haláláról, hogy fogta fel. Azt is csak te tudhatod, hogy a temetésen résztvevők viselkedése milyen érzelmeket vált majd ki az ötévesből.

Tanácsokat kaptál, a döntés a tiéd.

Részvétem a nagypapa halála miatt.

jan. 8. 08:51
Az a véleményem mint a legtöbbeknek,,a kicsit nem ,,a nagyobbat persze az ő szintjén felkészítve,,nem dramatizálva,igen.Bár ezt is gyereke válogatja.
jan. 8. 08:48

Ez csak mostanában divat, hogy a gyerekeket nem viszik el a temetésre.

A halál az élet része, velejárója. A gyerek szembesül az elmúlással is, ami nem baj. A maga módján el lehet neki magyarázni mi történik, így az elmúlást is jobban megérti és fel tudja dolgozni.

5 éves voltam, (50-es évek) amikor a szeretett nagymamám meghalt. Ott voltunk gyerekek a virrasztásnál, a temetésnél. Láttuk a halottat a koporsóban. Mégis az maradt meg bennem és a többi gyerekkorban átélt temetésből, hogy néztem a virágokat, koszorúkat, hogy azok milyen szépek. Az ünnepélyesség maradt meg bennem.

Később hónapok múlva fogtam fel, hogy nincs nagymamám, de megértettem.

A 6 hónapos meg semmit nem fog fel.

jan. 8. 08:42
Nem.
13. hottie (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 8. 08:13
Az 5 évest igen, a picit nem.
12. cicosz
jan. 8. 07:50
igen
11. ssueB
jan. 8. 07:24

4 hónapos anyatejesem nem vittem.

Napokkal előtte készülni kezdtem rá, fejtem tejet, amit mama oda tudott adni neki, míg mi odavoltunk (apai dédpapa halt meg, az én anyukám vigyázott addig a gyerekekre).

Ha valahogy megoldható, én nem vinném.

jan. 8. 06:00
Nem.
9. brandy85 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 7. 22:42
Igen,el is vittem anno.
jan. 7. 22:11
Nem
jan. 7. 21:10
A 6 hónapost semmiképp, az 5 évest igen - ha tud viselkedni.
jan. 7. 21:08
Az 5 évest igen, a kicsit nem.
jan. 7. 21:03
Nem
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook