Van-e joga überelni a szakorvosi igazolást egy háziorvosnak? (tudásbázis)
23. brandy85 (válaszként erre: 6. - 55Judit)
tegnap 19:48
Sajnos van, a mi gyerekorvosunk egy idióta.... Nem lehetne,de megteszi.
22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Alinka01)
tegnap 17:22
Nem, évek óta kezelte a szakorvos a gyermeket, most véglegesítette a szakorvosi igazolást. De már mindegy, nem lovagolok ezen, ki fogja tölteni az igazolást, mert ugyan miért is ne? :)
21. alinka01 (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:56
Értem, csak közben van egy alap jogi szabályozás is a rendszerben. Ami egyébként, éppen a fordított helyzetekből esetleg előadódó problémákat kezelné:
Normális esetben ugyanis a háziorvos mondjuk már évek óta ismeri a betegét, aki egyszer beesik egy szakorvoshoz, aki akkor látta először a pácienst. Ilyenkor fennáll a veszélye, hogy a szakorvosi vélemény nem egyezik a háziorvoséval.
20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Myra)
tegnap 16:51
Köszönöm!
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Alinka01)
tegnap 16:50
Értem! De csak nem vonja talán kérdőre egy klinikai diagnózist, meg egy szakértői szakszolgálat véleményét. Azért ahhoz szerintem kevés, mint sima általános háziorvos. Csupán azért vacilálok, mert tényleg nem ismerik a gyermeket, főleg hogy napont más orvos rendel egy kis községben. Mikor melyik orvos látja el a területet,sajnos falun ez ilyen....
18. Myra (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:41
Szerintem természetes , hogy kitölti.
17. alinka01 (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:38
Ok, valószínűleg nem olvastam el alaposan a történetet.
De a háziorvosnak nem felettese egyik szakorvos sem! Más a helye az egészségügyi hierarchiában!
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Sirga)
tegnap 16:23
Köszönöm! Én is bízok ebben :)
15. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:12
Nekünk a háziorvos mindig a szakorvos által kiadott szakvélemény szerint, arra hivatkozva állította ki a papírokat. Nem kérdőjelezett meg semmit - igaz, ő ismerte is a beteget.
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - 55Judit)
tegnap 16:09
Ja és eszembe jutott egy közmondás: "Holló a hollónak szemét nem vállya ki" vagy a "Széllel szemben nem pisilünk". Tuti, hogy nem megy neki a felettesének :)
13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - 55Judit)
tegnap 15:58
Szerintem sem Juditka, csupán egy kérdés volt részemről. Ugyan milyen jogon, amikor arra nem volt képes éveken át, hogy fizikálisan megvizsgálja a gyermeket? Ráadásul kirendelt orvos, betöltetlen körzet, csak táv vizsgálat van. Majd az asszisztens hölgy kitölti ahogy eddig is, semmi joga tovább nincs szerintem.
12. 55Judit (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:45
Ezek szerint biztos vagy benne hogy nem bírálhatja felül? Szerintem nem. De szerinted?
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Alinka01)
tegnap 15:40
Ja,ez egy klinikai szakvélemény, amit a felettes orvosai állítottak ki.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Alinka01)
tegnap 15:31
Mit nem ért egyet kórházi zárójelentésekkel egy súlyos neurológia zavar esetén? Mikor évek óta nem látta a gyermeket! Nem egy lábtörésről van szó, súlyos fogyatékosság amit pedagógiai szakvélemény is alátámaszt. Ezen nincs joga mit felülvéleményezni.
9. 55Judit (válaszként erre: 8. - Alinka01)
tegnap 15:23
Megértem. Én csak a saját elképzelésemet írtam le ami szerintem logikusnak tűnik. De ha nem, akkor majd kiderül mi lesz.
8. alinka01 (válaszként erre: 6. - 55Judit)
tegnap 15:20
Háát, az én háziorvos férjem nem egészen így tudja! Szerinte a háziorvosnak joga van azt mondani, hogy nem ért egyet a szakorvosi diagnózissal. Ebben az esetben a háziorvos egy szakmai felülvizsgálatot kell kérjen az illetékes szakmai centrumtól, pl. klinikától.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - 55Judit)
tegnap 15:18
Köszönöm szépen! Az ellátás felülvizsgálatához kell, de a szakorvosi végleges lett!
6. 55Judit (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:10
Azt írtad, a papírt felülvizsgálathoz kell kitölteni. Ebből gondoltam hogy menni kell. Egyébként nincs olyan hogy szakvéleményt a háziorvos felülbírál.
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - 55Judit)
tegnap 15:08
Nincs felülvizsgálat, az állapot végleges.
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Enissa)
tegnap 15:07
Csak azért gondoltam,mert 5 éve nem látta úgymond fizikális vizsgálata nála nem volt. Köszönöm szépen a válaszod, megnyugodtam!
3. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:41
Bennem az a kérdés merült fel, miért gondolod egy orvosról, hogy ő nem hiszi el, hogy fogyatékos a gyermek?
Nem szokták felülbirálni.
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:39
Kitölti. Szakorvosi vélemény alapján küldenie kell a gyermeket felülvizsgálatra.
tegnap 13:50
Évek óta nem látta a háziorvos a gyermekemet, így csak az asszisztens nővel kommunikáltunk. A szakorvosi igazolás szerint súlyosan fogyatékos a gyermekem, így ki kell töltenie a háziorvosi igazolást a felülvizsgálathoz. Van-e joga felülbírálni az igazolást, ha szinte soha nem látta a gyermeket? Úgy értem, köteles kiállítani a háziorvosi igazolást és nem köthet bele? Holnap viszem az iratokat, csak remélem kitölti, mivel megyei szakorvos főorvos adta ki az igazolást.
További ajánlott fórumok:
- Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Mikor küldik ki a magasabb összegű családi pótlékról szóló igazolást, amit ki kell töltetni a szakorvossal?
- A 91 napos magzati igazolást a háziorvos ultrahang lelet alapján ki tudja állítani?
- A Tgyásra a nőgyógyásztól kell kérnem igazolást vagy a háziorvostól?
- Mozgáskorlátozott-kártya megújításához elég még a háziorvosi igazolás, vagy most már minden esetben szakorvosi felülvizsgálat kell?