Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egy balesetről szóló videó nyilvánosságra hozása nem kegyeletsérő? fórum

Egy balesetről szóló videó nyilvánosságra hozása nem kegyeletsérő? (tudásbázis)

7. alinka01 (válaszként erre: 6. - Globus)
tegnap 17:02

Ahhoz viszont joga van a családnak, hogy megtiltsa a temetésen a fotózást. Ugyanis a jelenlévőket is megilleti a képmáshoz való jog.

Mindössze két esetben nincs szükség az érintett hozzájárulására a felvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához: tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén.

6. globus (válaszként erre: 1. - Evelinthunderke)
tegnap 15:58

Attól függ. Ha például azért tették fel, mert szemtanút keresnek, nem. Biztos vagyok benne, hogy az áldozat nem ismerhető fel.

Ha így nézzük, a temetések sem lehetnének nyilvánosak...

5. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Evelinthunderke)
tegnap 13:47
Én csak egy dolgot kérdeznék, mert néha kicsit furán fogalmazol. Magyar vagy? Mert ha nem, mindjárt érthető lesz a sajátságos szóhasználatod, vagy az éppen hibásan használt szavaid.
4. Amaunet (válaszként erre: 1. - Evelinthunderke)
tegnap 13:20

Ezekben a videókban minden olyan kockát kitakarnak, ami egy személyt azonosíthatna. A sérültet is.

Olyan szó, hogy kegyeletdöfés nem létezik. Kegyelemdöfés igen, de az egészen mást jelent.

3. gigi> (válaszként erre: 1. - Evelinthunderke)
tegnap 12:52

De,lehet kegyeletsértő.

Viszont nem a te dolgod eldönteni, hogy ezt a videót milyen céllal hozták nyilvánosságra. Az oldalnak van moderátora és ha nem helyénvaló, törölni fogja.

2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Evelinthunderke)
tegnap 12:24
Milyen jó hogy kiírtad ország világ elé. Az volt a cél hogy minél többen megnézzék?
tegnap 12:18

A BPI autósok csatornán megjelent egy olyan video, amiben egy Volkszvàgen elgázol egy nőt.

Ezt a videót kàr volt kitenni, mert egy embertársunk utolsó perceit mutatja.

Ez nem kegyeletsértés?

Csalódtam a csatornábanq

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook