Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Versenyezzünk kicsit fórum

Versenyezzünk kicsit (beszélgetés)

28. ssueB (válaszként erre: 21. - Kaliforniai tornádó)
márc. 18. 14:44

Hát, akkor egy van belőlem, mint akinek "2 gyermeke születés és névnapja között napra pontosan 6 hónap van, holott egyikkel sem aznapra volt kiírva, és nem is császáros babák".

Ezt is meg lehet ám magyarázni :D

27. Sirga
márc. 18. 12:44
359
26. Kaliforniai tornádó (válaszként erre: 25. - Amaunet)
márc. 17. 21:04
Ezt ne tőlem kérdezd. Egy etikett fórumon olvastam művelt emberektől akik leírták mint íratlan szabályt. Pontokba kifejezve ezt valóban én találtam ki, de lehet akkor hogy hülyeségnek hangzik.
25. Amaunet (válaszként erre: 24. - Kaliforniai tornádó)
márc. 17. 18:59

Nem értem ezt a negatív megkülönböztetést a férfiak kárára.

Egy férfi miért ne lehetne 130 pontos, mint egy nő?

Az emberek önhibájukon kívül születnek nőnek vagy férfinak.

24. Kaliforniai tornádó (válaszként erre: 22. - Amaunet)
márc. 17. 17:52
Mert ott nincs több varriáció. Rengeteg féle korosztály, rang, műveltségi szint, házassági lakodalom van. Nemekből pedig csak nő és férfi és a modern világba már az egyén is. Hogy festene ha mondjuk 50 és 70 között lenne és nem érne annyit mint a többi ahol lehet a maximum ugyanannyi, és 0-ázni is lehet.
23. Regin_a (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
márc. 17. 17:48

Párszor kitöltöttem komolyabb vagy kevésbé komoly tesztet

'érettségije van:36 pont, emelt szintű érettségije van: 48 pont, szakmai végzettsége van:60, főiskolai diplomája van"

Hasonlóan mint máshol, itt is hiányzik egy végzettség

22. Amaunet (válaszként erre: 21. - Kaliforniai tornádó)
márc. 17. 17:28

Érthető volt, csak nem szeretném egy más által összerakott skatulyába besorolni magam.

Nem versengek senkivel, csak saját magammal. Mit jelentene, ha kiszámolnám a skatulyák értékét magamra nézve? Ha kevesebb, mint másoké, akkor érezzem rosszul magam? Ha több, akkor király vagyok és ülhetek várva a sült galambot?

Persze, szórakozásnak megteszi, csak néhány paramétert módosítani kéne.

Pl.: 2. Nem: férfiak:0 pont, nők:130 pont, egyéb neműek:52 pont.

A férfiak miért 0 pontosak?

márc. 17. 16:06
Ez tényleg félreérthető ez az 1 van belőlem. Tehát mint pl a pápa, 3. Károly király, Kamilla királyné, egy világcsúcs tartó sportoló, ilyenekre gondoltam, hogy valamiből csak 1 van a világon, abból a tulajdonságából az embernek, nem az emberből. Persze lehet hogy én fogalmaztam úgy hogy félreérthető volt.
20. csemár (válaszként erre: 19. - Pulcsis)
márc. 17. 14:30

Elolvastam, kiszámoltam... :-)

473, ha igaz.

Jó játék - ha félretesszük a "logikát".

Gratulálok, Tornádó, az ötlethez!

márc. 17. 14:27
Nekem ezt elolvasni se volt kedvem, nemhogy kiszámolni 🤣
18. sargadinoszaurusz (válaszként erre: 16. - Anyagi)
márc. 17. 14:09
Az elso mondatban ez szerepel: "nem emberileg vagy erkölcsileg, hanem elismerésileg". Remelem ez valaszt ad a kerdeseidre :)
17. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
márc. 17. 11:41
Ha jól számoltam 480 :)
16. Anyagi (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
márc. 17. 11:36

Ezt Te találtad ki???

És a pontozás is a Te műved?

Szerintem leglényegesebb az intelligencia!!!

A jóindulat, a kedvesség, a segítőkészség és az igazság vállalása!

Ezekre hány pont jár???

Jobban örülök egy olyan embernek, akivel értelmesen beszélgetni lehet! És együtt nevetni, jókedvűen!!!

.

15. Enissa (válaszként erre: 12. - Kacsahercegno)
márc. 17. 09:58
Értem én, de beledöglök, ha bennem marad. :)
14. globus (válaszként erre: 12. - Kacsahercegno)
márc. 17. 09:45
Meg az emerintus :)
márc. 17. 09:42
A Földön csak 1 van belőlem: 1000 pont
12. Kacsahercegno (válaszként erre: 11. - Enissa)
márc. 17. 08:38
Jaj, csak viccelek, nyilván, meg Tornádónak be van akadva ez "az életkor a legnagyobb érdem" dolog is. Csak próbálom szórakoztatni magam. :D
11. Enissa (válaszként erre: 9. - Kacsahercegno)
márc. 17. 08:34

Nekem édesapám volt aki felnevelt, főzött, mosott, nem nősült meg, hogy ne legyen mostohánk.

Akkor ő mivel rosszabb, egy rossz anyárnál.

Ezért tartom ezt a beskatulyázást badarságnak.

10. Kacsahercegno (válaszként erre: 9. - Kacsahercegno)
márc. 17. 08:26
Ugyanitt rájöttem, hogy nem kellett volna mindent összeadni, hanem kategóriánként 1-et, mert úgy nem 650 a teteje. Akkor nincs is annyi pontom. :(
9. Kacsahercegno (válaszként erre: 7. - Enissa)
márc. 17. 08:24
Nekem tetszik, hogy a nőknek 650 pontból rögtön egy egész lehetséges életnyit ad, nagyon figyelmes, hogy elismeri a fáradozásainkat. Mondjuk én pont nem szültem, de azért sokat jelent, legalább valahol érjünk többet, még ha csak Tornádó listája is az. :D
8. Enissa (válaszként erre: 7. - Enissa)
márc. 17. 08:24
A telefon bezavart, értelmesebb, egy szakmamunkás lett volna helyesen, nem egyszer tapasztaltam már.
7. Enissa (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
márc. 17. 08:08

Ez számomra badarság, igazságtalan.

Nő vagyok, de nem logikus, hogy csupán a nemem miatt 130 ponton legyen,míg egy férfi nullára legyen értékelve.

A kor nem èrdem, szerencse kérdése.

Van aki nem végzett egyetemet, de sokkal értelmesebb egy szakmunkásnál, logikusabbb,emberibb életrevalóbb. És sorolhatnám az érveim.

márc. 17. 08:03

437

Tuti, hogy csak 1 van belőlem, diplomás, 22 éve házas öregecske.

5. Shya (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
márc. 17. 07:21
416 ha azt veszem alapul, hogy tudtommal csak egy darabból állok 😇 (szingli 32 éves némber 1 diploma)
márc. 17. 06:53
522.4, 2 diplomám van+1 folyamatban, és természetesen egy van belőlem a Földön 😊
márc. 17. 05:52
370, mert korosodó, házas nőszemély vagyok 😃
márc. 17. 01:57
Nekem 94
márc. 17. 01:56

Azt mondják hogy 5 dolog alapján lehet megítélni egy embert, nem emberileg vagy erkölcsileg, hanem elismerésileg és bizonyos előnyöket kell nekik adni. Pl tisztelet, udvariasság, több pénz, népszerűség. De mint mondtam attól még emberileg lehet kevés meg gonosz és a véleményünket elmondhatjuk kulturáltan. De csak úgy kíváncsiságból szeretném tudni hogy tekintély szempontjából ki hogy áll.

Ez az 5 dolog: kor, nem, pozíció, végzettség, családi állapot.

Nyilván arról senki nem tehet hogy hány éves vagy milyen nemű, de valahol megérdemlik az elismerést, hiszen a nőknek lehetőségük van szülni ami állítólag igen fájdalmas, és a terhesség se leányálom. Aki idősebb az meg tapasztal dolgokat, jót és rosszat is, és át tudja adni. Arról pedig hogy valaki mennyit tanult, milyen pozícióba került, vagy talált magának házastársat, arról pedig már ő maga is tehet. Hiszen használta az agyát, nem volt lusta dolgozni, mert szeretni. De mint mondtam ettől még lehet valaki rossz ember ha a tudását, hatalmát, érzelmeit rossz dolgokra használja. És ugyanúgy lehet jó ember egy munka nélküli analfabéta is. Szóval én nem megítélni akarok senkit, csupán arra akarok rávilágítani hogy kinek lehet elònye, és/vagy tehetsége amit más kérdés hogy jóra használ e, de van lehetősége kezdeni vele valamit. Csak kíváncsi vagyok arra hogy az itt fórumozók hogy vannak vele. Néha jót tesz egy egészséges verseny.

Versenyezzünk. A ponthatárok a következő alapján vannak: egy 0-tól 650-ig terjedő skálán, mind az 5 dologba 130 pont a max.

1. Korosztály: mivel 130 évig is élhet egy ember, mindenkinek annyi a pont ahány éves.

2. Nem: férfiak:0 pont, nők:130 pont, egyéb neműek:52 pont.

3. Pozíció: aki börtönben van:0 pont, aki munkanélküli:10, gyakornok:20, betanított munkás:30, van szakmája de beosztott:40, egyenrangú partnerként dolgozik:65, kisfőnök:70, aligazgató:95, igazgató:100, vezérigazgató:105, település szinten vezető:110, megyei szinen vezető:115, országos szinten vezető:120, egy egész földrészen vezető:125, a Földön csak 1 van belőle: 130 pont.

4. Végzettség: nem végezte el a 8 osztályt sem:0 pont, 8 osztályt végzett:12 pont, középiskolát végzett:24 pont, érettségije van:36 pont, emelt szintű érettségije van: 48 pont, szakmai végzettsége van:60, főiskolai diplomája van:72 pont, egyetemi diploma:84, mesterdiploma:96, kisdoktori cím:104, nagydoktori cím:112, professzori cím:120, emerintus cím:130 pont.

5. Családi állapot: egyedülálló:0 pont, elvált:13 pont, özvegy:39 pont, házas: friss házasság esetén:80 pont, ha legalább 1 éve házas:81, ha 3 éve házas:82, ha 5 éve házas:83, ha 6 és fél éve:84, ha 7 éve:85, ha 8 éve:86, ha 10 éve:88, ha 12 éve:89, ha 12 és fél éve:90, ha 15 éve:91, ha 20 éve:92, ha 22 éve:93, ha 25 éve:96, ha 30 éve:97, ha 35 éve:98, ha 37 és fél éve:99, ha 40 éve:100, ha 45 éve:101, ha 50 éve:105, ha 55 éve:106, ha 60 éve:111, ha 65 éve:112, ha 67 és fél éve:113, ha 70 éve:114, ha 75 éve:115, ha 80 éve:116, ha 85 éve:117, ha 90 éve:123, és ha 100 éve házas az illető: 130 pont. Így néz ki a lista.

És most írjátok be kérlek ez alapján hogy hol álltok a 0-tól 650-ig terjedő skálán. Nem ezektől lesz valaki több vagy kevesebb emberileg, de szakmailag, tekintélyileg számít.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook