Gombával töltött csirkemell II. recept
40 perc
453 kcal
19 gramm
29 gramm
2 csirkemell
25 dkg csiperkegomba
margarin
2 tojásfehérje
liszt
zsemlemorzsa
olaj
a mártáshoz:
2 dl sovány tej
1 kiskanál étkezési keményítő
1 csokor petrezselyem
kakukkfű
só, fehér bors
A Gombával töltött csirkemell II. elkészítési módja:
A csirkemelleket lebőrözzük, félbevágjuk, és jó nagyra kiverjük. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, margarinon megpároljuk, majd a kiterített, besózott csirkemellekre halmozzuk. A hússzeleteket összegöngyöljük, és ha szükséges, hústűvel megtűzzük. Lisztbe, tojásfehérjébe és morzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. A tejet felforraljuk, a keményítővel besűrítjük, sóval, borssal, morzsolt kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Leöntjük vele a kisütött hústekercset. Barna rizzsel és salátával körítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b252f0708, 2007. dec. 19. 07:07
A gombával töltött csirkemell ii. elkészítési módja és hozzávalói.