Joghurtos csirkemell II. recept
30 perc
Kalóriaszegény
152 kcal
2 csirkemell
2 dl joghurt
2 fokhagymagerezd
só
õrölt bors
1 mokkáskanál gyömbérpor,
1 mokkáskanál pirospaprika (lehet csípõs is)
1 késhegynyi kurkuma
A Joghurtos csirkemell II. elkészítési módja:
A csirkemellet kicsontozzuk, lebõrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot megsózzuk és összekeverjük a fûszerekkel meg a zúzott fokhagymával. A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hûtõszekrényben pácolódni hagyjuk. Tûzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütõben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idõ alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük.
Természetesen a pácolt csirkemelleket kevés zsiradékon - 2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, vagy margarint használjunk - is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Elõször fedõ alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a fedõt levéve, mindkét oldalát pirítsuk meg.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b252f0708, 2007. dec. 15. 18:12
A joghurtos csirkemell ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.