Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Kecskesajtos felfújt UD2 recept

Kecskesajtos felfújt UD2 recept

Elkészítési idő 80 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 134 kcal
Zsírtartalom 7 gramm
Szénhidráttartalom 12 gramm

A Kecskesajtos felfújt UD2 hozzávalói:
10 adag:

2 ek kalóriaszegény, sótlan margarin
4 ek Norbi zsemlemorzsa
3 ek Norbi liszt
3.5 dl zsírszegény tej
22.5 dkg lágy kecskesajt
3 tojássárgája
7 tojásfehérje
só és bors az ízesítéshez


A Kecskesajtos felfújt UD2 elkészítési módja:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Alaposan kenjünk ki margarinnal egy 8 x 1,2 deci űrtartalmú muffinformát és gondosan szórjuk meg a kenyérmorzsával. A maradék morzsát gyűjtsük össze, hogy utána befedhessük vele a szuflét. Egy serpenyőben olvasszuk fel a margarint és keverjük bele a lisztet. Folyamatosan kevergetve pirítsuk 3 percig. Öntsük bele a tejet, melegítsük fel, majd vegyük le a tűzről. Egy nagy tálban keverjünk össze 17,5 dkg sajtot, 3 tojássárgáját, a sót és a borsot. Öntsük a tejes lisztbe, és hevítsük forrpontig. Verjük nagyon keményre a tojásfehérjét. Öntsük a sajtos masszába a felvert tojásfehérjét és óvatosan keverjük össze. A masszát kanalazzuk a forma mélyedéseibe és egyengessük el. Állítsuk a sütőformát egy nagyobb tepsibe. Töltsünk annyi forró vizet alá, hogy a muffinforma feléig felérjen. A középső rácson körülbelül 25 percig süssük a szufflét, amíg barnulni kezd. Ezután vegyük ki és hagyjuk állni a forró vízben 15 percig. Késsel vágjuk körül a felfújtakat, és óvatosan fordítsuk ki egy sütőpapírral bélelt sütőlapra. Szobahőmérsékleten hagyjuk állni. Tálalás előtt melegítsük elő a sütpt 220 fokra és a felfújtakat süssük benne 5-7 percig, amíg aranybarnák lesznek.

Reggelire fogyasszunk belőle 1-2 darabot.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A kecskesajtos felfújt ud2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook