Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés szelet recept

Gesztenyés szelet recept

A Gesztenyés szelet hozzávalói:
2 csomag gesztenyepüré
6 db tojás
5 dl tejszín
6 púpozott ek porcukor


A Gesztenyés szelet elkészítési módja:
A tésztához:a tojások sárgáját a porcukorral habosra kikeverjük,majd a felolvadt puha gesztenyepürét beleforgatjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük,majd ezt is beleforgatjuk a gesztenyés masszába. Előmelegített sütőben kikent,vagy sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30 percig sül(tűpróba!) Ha kész hűlni hagyjuk,majd vízszintesen félbevágjuk. A krémhez:a tejszínt felverjük,ha már elég szilárd a másik felengedett a gesztenyepürét elkeverjük benne. A krém felével megkenjük a tészta belsejét,a maradékkal pedig bevonjuk az egész sütit. (egy kis cukrot tehetünk a krémbe is,de nem feltétlenül szükséges.) Fogyasztás előtt jól hűtsük be,nagyon finom könnyű sütemény!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook