Gesztenyés szelet recept
A Gesztenyés szelet hozzávalói:2 csomag gesztenyepüré
6 db tojás
5 dl tejszín
6 púpozott ek porcukor
A Gesztenyés szelet elkészítési módja:
A tésztához:a tojások sárgáját a porcukorral habosra kikeverjük,majd a felolvadt puha gesztenyepürét beleforgatjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük,majd ezt is beleforgatjuk a gesztenyés masszába. Előmelegített sütőben kikent,vagy sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30 percig sül(tűpróba!) Ha kész hűlni hagyjuk,majd vízszintesen félbevágjuk. A krémhez:a tejszínt felverjük,ha már elég szilárd a másik felengedett a gesztenyepürét elkeverjük benne. A krém felével megkenjük a tészta belsejét,a maradékkal pedig bevonjuk az egész sütit. (egy kis cukrot tehetünk a krémbe is,de nem feltétlenül szükséges.) Fogyasztás előtt jól hűtsük be,nagyon finom könnyű sütemény!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Trüffel, 2008. júl. 13. 10:12
A gesztenyés szelet elkészítési módja és hozzávalói.