Fürdetés 20:00-kor! Felébresztenétek az békésen alvó 8 hetest? (napközben kb. 20-30 percet aludt, 5-kor sikerült elaludnia) (tudásbázis)
Nah, kis kómás fürdés volt! :D
Nagyon gyorsak voltunk, mire eszébe jutott, h éhes a hasa, addigra már a törölközésnél tartottunk. :)
Megvolt a szopi + tápi, aztán elaludt, ahogyan szokott.
Szóval eddig minden rendben, kopp-kopp!
Egyébként ismerős a fürdés utáni bömbölde. Fürdés alatt minden rendben, mert azt szereti nagyon. Az utobbi hetekben (ez viccesen hangzik, mivel csak 8 hetes Andris) igyekeztem úgy alakítani a dolgokat, h 19:00 körül egyen, így nem volt olyan nagyon éhes.
Persze a napirendet ketten alakítjuk, sőt, az irányítás inkább az ő kezében van.
De nálunk sem dívik a 3 óránkénti evés ;), nappal vagy 8x-10x biztos szopizik. Estére kell a pótlás, éjjel pedig 2x szopizik.
Köszönöm a tanácsot mégegyszer!
Jó éjt!
Én úgy állítottam be azt esti fürdét, hogy 19 és 20 között. Tehát 1 órahossza intervallumban. Hiszen ember legyen a talpán az a kislegény, aki mindig fent van 20 órakkor. :D Szerintem, ha felkelt, akkor etesd meg. Mi. kb 8 hetes kora körül csináltuk azt, hogy fürdés előtt is evett, meg utána is (nem volt bukós baba). Már elegem volt abból, hogy a saját levemben fürdöttem, mire őt felöltöztettem, annyira üvöltött. Megszokta, és már a fürdést is szereti. Nekünk egyébként az a napirendünk, hogy amikor éhes, eszik, amikor álmos alszik. :DD A délutáni sétát szokta követelni.
Remélem, már megoldódott a problémád! Írd meg légyszi mi történt.
Nagyon aranyos a babád! :))
Ááááá!
Mire eldöntöttem, h hagyom, inkább én veszek egy fürdőt, elkezdett ébredezni :)
Arra a döntésre jutottam, h kis kaja, fürcsi aztán vacsora...
Meglátjuk milyen lesz az éjszaka.
Eddig úgy volt, h 02:00-kor és 05:00-kor ébredt szopizni.
Kíváncs vagyok mi lesz.
Csupa izgalom az élet! ;)
Nah, most legyek okos! :D
Egyenlőre alszik még...
Nem sikerült aludnia napközben, ezért inkább hagyom...
Ébresés idejétől függ, lesz e fürcsi.
Szerintem is fontos a napirend! Kell a rendszer és a kiszámíthatóság az életükbe. Persze vannak határok.
Most olvasgatok vissza::))
reméelm nem ébresztetted fel!!!
Az nem lenne jó,ha végig sírná a fürdetést,és utánna nem is tudna vissza aludni,vagy a fáradságtól nem is enne újból,és fél óra múlva felébredne,h éhes...ááá...dehogy is aludjon csak a kis drága.
Nekem olyan szerencsém volt,hogy a kisfiam 6 hetes korától végigaludta az éjszakát,viszont napközben nem volt olyanhúúúde jó alvó.
Biztos, hogy nem.
Hagyd aludni. :-)))
Nálam csak az esti fürdetésnek volt fix ideje ha az megvolt és ő nem álmos akkor még egy kicsit játszunk énekel neki de olyan dolgokat csinálunk amivel nem pörgetem fel.
Ha majd nagyobb lesz úgy is változni fog, mert én régen fél 8kor fürdettem, most meg 7kor mert az ő kis igénye ezt szerette volna. De most még kelteném.
Nem ébreszetném fel. Amikor felkel, akkor fürdetsd meg!
Én ha felébresztettem, akkor nyűgös volt fürdés után. Ha nem, akkor simán visszaaludt fürdés után.
Viszont sosem hagyjuk ki a fürdést, hogy tudja, most jön az éjszaka.
Múltkor (már 7 hónapos) du. 4-kor meg kellett fürdetni, mert a hónaljáig kakis volt, este 6-kor elaludt és nyomta reggel 8-ig. Máskor ha elalszik este 6-7-felé, mindig felébred még, mert tudja, hogy fürdés van. Amúgy mindig reggel 8-ig alszik.
Nem.
Ha úgy néz ki, hogy aludna még ezer évig is, akkor megetetném amikor felkel, aztán jó esetben szunya tovább. Fel semmiképp nem kelteném a fürdetés miatt.
Ne ébreszd fel!!!!!!!!!!!!!!
Olyan kicsi még...majd kialakul a napirendetek,de erre még ráértek.
Szia!
Ha délután 5 kor aludt el akkor én felkelteném, megetetném és utána megfürdetném. Vagy előbb megfürdetem és úgy etetem tök mindegy de szerintem fontos az esti rutin, hogy később könnyebben elaludjon. Ahhoz, hogy ki tudjon alakulni az éjszaka és a nappal, hogy ő is különbséget tudjon tenni. :)
Nem is a fürdésen van a hangsúly, hanem a "rendszeren".
Fürdés aztán evés, majd alvás.
Ha most felébred éhes lesz, uh megetetem.
Csak attól tartok, h nem fog visszaaludni, illetve, h borul az eddig felállított rendeszer.
A mi napirendünkben csak ez a biztos: 20:00 fürdés, 20:30 evés, 21:00 alvás
Tejóég lányok, mi ez? Katonaság? :)
Egy 8 hetesnél még nincsen napirend, csak alapvetö igények, szerintem hagyd aludni, biztosan szüksége van rá.
ha én ilyenkor felébresztettem,akkor végig üvöltötte a fürdést,utána nem evett rendesen a fáradságtól és a hisztitől
össze -vissza kínlódtam egy órácskát és nem jutottam semmire
inkább hagyd aludni
nem fog éhezni
ha magától felébred etesd meg és fürcsi holnap
További ajánlott fórumok:
- Szeretők!...akikkel csak napközben találkoznak-titokban...
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- Mit tegyek, hogy napközbeni elalvás ne egy cirkusz legyen?
- Ki miért van otthon hétközben, napközben?
- Ti beszéltek a párotokkal napközben telefonon?
- 8 hónapos kisfiú fürdetés közben hirtelen "elájult". Alig lehetett felébreszteni. Normális ez?