8 hónapos kisfiú fürdetés közben hirtelen "elájult". Alig lehetett felébreszteni. Normális ez? (tudásbázis)
Én is csecsmőkori epilepsziára gondoltam egyből, amint elolvastam a fórum címet.
Sajnos nekem is hasonló dolog történt a nagyobbik lányommal. Ő is 8 hónapos volt, amikor kezdődött, pár másodpercre "kikapcsolt", leizzadt és elálmosodott. Sokára derült ki, hogy mi is a baj valójában.
Szerencsére már kinőtte és semmi baja nincs!
Én nem várnám meg a helyetekben a következő rohamot, elvinném neurológia szakrendelésre egy EEG-re. Ha nem találnak problémát, legalább ki lehetne zárni ezt a betegséget!
Igen, egy torokgyulladás vírusa "tovább képezte" magát, ami gyulladást okozott az agyhártyán, ebből lett az ödéma, majd eszméletvesztés, légzésleállás!
Mi is kaptunk 4 napig infúziót, először 6, majd 8 és 12 óránként.
Voltunk Szemészeten, Fül-orr-gégészeten, Kardiológián (EKG-n, szívultrahangon), Neurológián (EEG-n), de mindenhol negatív eredményünk lett! Szerencsére!
Eleg felelmetes lehetett :((
Adtak a korhazban valami esszeru magyarazatot arra, hogy mi okozhatta?
Sziasztok.
Az én kisfiam 14 hónapos, alig 2 hete esett át egy "vírus okozta agyi ödémán".
Rettenetesen megijedtem: elájult és nem vett levegőt és felakadt a szeme! Elkezdtem lélegeztetni, szerencsére a légzése helyre állt, de hiába fújtam az arcát, pofozgattam, ráztam, locsoltam, semmire nem reagált! Rohantam vele ki az udvarra, friss levegőre, ahol éles hangon felsírt és mintha mi sem történt volna, pár perc múlva játszott tovább!
A gyerekorvos azonnal utalt bennünket a megyei kórházba, ahol rengeteg vizsgálaton esett át. Szerencsére már jól van, de a kórház nagyon megviselte!
Azóta minden nap attól rettegek: csak több ilyen ne legyen!
Nagyon kiborultam, már csak a tudattól is, hogy majdnem elveszítettem az én gyönyörűmet!
Döbbenten állok a dolog mögött és látom, nem vagyok egyedül ezzel az "esettel"!
Teltzsu!
Unokaöcsédről van vmi hír? Elvittétek azóta dokihoz?
"Az orvos rendes, lelkiismeretes..." Mindenki tévedhet.
Én biztos nemn várnám meg az esetleges következő ájulást. Kikérném egy másik szakember véleményét.
Fogalmam sincs,én nem voltam ott. Anyám mesélte.
Első unoka, nyilván agyon is van féltve. Amennyire tudom, még nem nagyon járkál a gyerek, épp csak elkezdett kúszni- mászni...
Az orvos rendes, lelkiismeretes, gyerekkoromban nekem is ő volt az orvosom.
Egy ismerosom kisfia leesett maszokarol ovodaban es megutotte a fejet. Azt kovetoen tobb alkalommal elajult, vegul nem talaltak semmit, de epilepszia-gyanuval vizsgalgattak.
Esetleg meguthette a fejet amikor nem vettek eszre?
Nem biztos, hogy all ez mogott valami, de en nem varnam meg a kovetkezo ajulast. Ha az orvos ebben nem partner, akkor lecserelnem.
Sziasztok!
Érdekelne, előfordult-e már Nálatok is hasonló: Az unokaöcsém 2 napja fürdetés közben egyik pillanatban még gügyögött, aztán hirtelen elalélt. Teljes pánik, az orvos megvizsgálta, a gyerek pupillája teljesen össze volt szűkülve, és nehezen lehetett felébreszteni.
Mi lehet ez?!
További ajánlott fórumok:
- Fürdetés 20:00-kor! Felébresztenétek az békésen alvó 8 hetest? (napközben kb. 20-30 percet aludt, 5-kor sikerült elaludnia)
- Megőrjít ez a kétségbe esés. Ki lehetett az és mit akart? Hirtelen eltűnt...
- Hogy szokott a macskád felébreszteni ?
- Kinek van ismerőse kómában? Akit szeretne" felébresztetni"?
- Kapálózó kezek felébresztik
- SLE-s beteg, hirtelen drasztikus hajhullás, gyulladt, fájdalmas fejbőr korpaszeű tünetekel.Trexan-t abbahagyta, lehetett ez az ok?