Főzés nélküli gyümölcsleves recept
50 perc
Zsírszegény
A Főzés nélküli gyümölcsleves hozzávalói:
1 dobozos ananászlé (lehetőleg 100 %-os)
1 ananászkonzerv (leve nélkül)
2 főzés nélküli vaníliapuding
1/2 liter tej
kevés cukor (ízlés szerint)
fél liter víz,
fahéj
szegfűszeg
cukor
só
A Főzés nélküli gyümölcsleves elkészítési módja:
Először kicsivel több, mint fél liter vizet felteszek főni, belerakok egy kevés cukrot, pár szem szegfűszeget, mokkáskanál fahéjat, ha valakinek csak darabos van, akkor azt. Addig kell főzni, míg kellemes aromájú lesz, akkor lehúzni, hogy meghüljön. Közben a hideg tejjel összekavarom az egyik főzésnélküli vanília pudingot. Mikor meghűlt a főzött lé, leszűröm, majd a másik pudinghoz a dobozos gyümölcslé felével összekeverem és a pudingt csak ezek után keverem ki. Utána a két pudingos keveréket egybeöntöm és lassú mozdultokkal, kézi habverővel összekeverem. A dobozos ananászléből kiszedem az ananászt és a levesestányér aljára teszek belőle, erre merem a levest. Azonnal tálalható.
Mindenféle dobozos gyümölcsléből készíthető vagy akinek sok gyümölcse van otthon, akkor kifacsarja a levét, netán gyümölcscentrifugával készít belőle egy fél liternyit.
Ez a leves kissé sűrűbb lesz,mi így szeretjük, de aki hígabban szereti, az engedje fel még gyümölcslével.
A lényege, lehetőleg ne legyen túl cukros.
Én elkézítettem ugyanezt 3 db grapefruit levéből és nagyon finom lett.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Katinkaboszi, 2015. febr. 7. 19:05
A főzés nélküli gyümölcsleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.